“Kademeli zam, kademeli zulüm”

  Vatandaşlarımızın yaşadıkları enerji buhranından çıkaracak acil uygulamaların derhal yaşama geçirilmesi çağrısı yapan İYİ Parti Tirebolu Siyasi İşler Başkanı Asım Velioğlu” Hayat pahalılığı ile halk yoksullaştırılıyor. Vatandaşlarımızın pazar fileleri boş, tencereleri boş, cüzdanları boş. Kaybeden 83 milyon. Kazanan, saray ve yandaşları, iktidar “Kademeli zam, kademeli zulüm” politikasını uygulamaya koydu. Bu zammın baş rolünü AKP ilçe başkanlığı gibi çalışan EPDK üstlendi. Kademeli soygunun mağdurları işçi, emekli, memur, çiftçi, esnaf oldu.

 

Ticarethane tarifesine de en üst kademeden tarihinin en yüksek zammı yapıldı. Elektrik insan hakkıdır. Ulaşılabilir ve insanı yaşam koşullarında ödenebilir bir ücret olmalıdır. Vatandaşlarımızın yaşadıkları enerji buhranından çıkaracak acil uygulamaların derhal yaşama geçirilmesi çağrısı yapıyoruz.

Elektrik ve doğal gazda fahiş zamlar geri çekilmeli ve 2021 yılı tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır. Aralık 2021- Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri vatandaşa iade edilmelidir. Sanayi elektriğine yapılan yüzde 130, ticarethane tarifesine yapılan yüzde 125 ve tarımsal sulamada yapılan yüzde 95 oranındaki zamlar derhal geri çekilmelidir.

 

Bugün Cumhuriyet tarihinin en büyük zamlarını geri alması için çağrı yapıyoruz. Artık yeter. Vatandaşın dayanacak gücü kalmadı. Yüzde 127’ye varan fahiş zamlar derhal geri alınmalıdır.

Vatandaşımızın iki talimatı var: Bu zamları geri çekin ve sandığı hemen getirin. Enerji bir insan hakkıdır. Ulaşılabilir ve ödenebilir olmak zorundadır. Vatandaşlarımızın tahammülü kalmadı. Çarşıda, pazarda, her yerde hayat pahalılığını konuşuyor. Geldiğimiz noktada Isparta’da gördüğümüz gibi ulaşılabilir olmaktan çıkmış ve skandala dönüşmüştür. Bu zamlarla ödenebilir olmaktan da çıkmıştır. İktidar elektrikte formül aramayı bıraksın. Formül çok açık, net ortadır: Bu zamları derhal ama derhal geri çekin” dedi. goreleden haber-medya