Melahat Ablamızı Üzmeye Değer mi?

       Melahat Gürel ,92 yaşında İstanbul'dan Görele'ye babasının adını verdiği yapımında çok büyük emeği olduğu  Halil Gürel Anadolu lisesi için geldi . Okul binası 6 yıl önce 2 yıllığına yüksek okula verildi. Halil Gürel Anadolu Lisesi öğrencileri dönem ortasında iki gün içinde Nihat Gürel Fen Lisesi'ne taşındı. Öğrencilere, velilere, öğretmenlere ve Melahat Ablamıza iki yıllığına okulun taşındığı iki yıl sonra eski kendine ait olan binasına geri taşınacağı söylendi. Hem Nihat Gürel Fen Lisesi binası da uygun idi. İki kardeş okul için. Böylece herkes istemeye istemeye de olsa Görele için sessiz kalmıştı. 2 yıl 6 yıl oldu. Bu sırada Halil Gürel Anadolu Lisesi Görele Anadolu Lisesi’ne taşındı. Hatta Halil Gürel Anadolu Lisesi gözden bile çıkarıldı. İki lise birleşsin deniliyordu.  Yerinden oldu ya bir kez. Artık gözden çıkarılabilirdi. Şimdi Yüksekokul binayı boşaltmaya başlamış ama yerinden edilen Halil Gürel Anadolu lisesi yerine bina ile ilgili başka planlar projeler ortaya konmuş. Sırf bunları duyduğu için Melahat Hanım  İstanbul'dan Görele'ye geliyor.Dur demek için. Yaptırdığı  okula sahip çıkmak için .Babasının adına sahip çıkmak için.Halil Gürel Anadolu lisesine sahip çıkmak için. İstanbul’da ailesi’’ pandemi var ,hastalık var gitme’’ demesine rağmen’’ ölürsem ölürüm ‘’ diyor Görele'ye geliyor.

       Görele’ye  eğitim açısından Melahat Ablamızdan daha fazla katkısı olan bir kişi gösterebilir misiniz ? Falancanın Melahat hanımdan daha fazla eğitime katkısı olmuştur diyebilir misiniz ? Bütün Görele’nin gönül borcu olduğu Melahat Ablamız, gönül borcu olduğuna inandığı babasının adını Halil Gürel Anadolu Lisesi olarak yaşatmak istiyor.  Okula ayrı bir gönül bağı var . Halil Gürel Anadolu Lisesi öğrencilerine ayrı bir gönül bağı var. 92 yaşında zor zamanlarda İstanbul'dan Görele'ye Halil Gürel Anadolu Lisesi'ne sahip çıkmak için geldi . Her şeyi bir tarafa bırakalım Melahat ablamızı üzmeye değer miydi? Gönül borcumuzun ,vefa borcumuzun olduğu hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz Melahat Ablamızı ,kırmaya değer mi? O bağışladığı okulların arsaları ile oradan mezun olacak çocuklar ile mutluluğu hak etmiyor mu?

      Haydi buyurun vicdanınız el veriyorsa  Melahat Ablamızı bir kenara bırakın. Halil Gürel Anadolu Lisesini kapatın. Melahat Ablamızın, öğrencilerimizin ,velilerimizin yüzüne bakabilecekseniz buyurun.. Ama eminim Görele buna müsaade etmez.Çünkü küçükten büyüğe herkes Melahat ablamızı tanır sever ve saygı gösterir. Sen gönlünü ferah tut Melahat Ablamız. Görele Halil Gürel Anadolu Lisesi var olacaktır. Babanızın ismi yaptırdığınız binada yaşayacaktır. Velilerimizde ,çocuklarımızda seni ve Gürel ailesini her zaman hayırla anacaktır. Sadece Görele değil Türkiye  size minnettardır. Sen yeter ki üzülme…