“PARKOMAT YASAL DEĞİLDİR”

Görele’de şehir içinde araç park sorunlarının çözüme kavuşturulması ve parkomat (ücretli açık otopark) sisteminden vazgeçilmesi istendi.

Görele’de parkomat sistemi, ilçede araç parkının en sık yapıldığı Salih Sinirlioğlu Caddesi, Şehit Yüzbaşı Temel Kuğu Bulvarı, Fevzi Çakmak Caddesi ve Mebus Şevket Bey Caddesinin bir kısmında uygulanıyor.

Bu uygulama ile ilgili olarak Görele CHP İlçe Teşkilatında düzenlenen basın toplantısında konuşan başkanlar, şehir içerisinde parkomat uygulamasının araç trafiğini daha da yoğunlaştırdığını belirttiler.

İYİ Parti İlçe Başkanı Salih Seferoğlu, “Kış aylarında hadi idare ettik, yaz aylarında Görele’nin içinde trafik keşmekeş oluyor. Buna kalıcı bir çözüm getirilmesi gerekmektedir. İktidarıyla muhalefetiyle bir araya gelerek bir çözüm üretilebilir. İlçenin giriş çıkışlarında ve sahilde otopark yerleri yapılabilinir. Ayrıca Eynesil ve Çanakçı ilçeleri gibi çevreden gelerek esnaflarımızdan alış-veriş yapanlar oluyor. Belki miktarı az ama yinede böyle bir para ödemek istemezler diye düşünüyorum. İstişare yaparak en doğrusunu yapabiliriz” dedi.

“PARK ÜCRETİ ALINMASI HUKUKA AYKIRIDIR”

Deva Partisi Görele İlçe Başkanı Osman Usta,”Görele’de çarpık, yanlış, hatalı ve hukuksuz bir uygulamalardan birini sizlerle paylaşmak için buradayız. Görele'de belediye iktidar partisi olarak 18 yılını tamamladı. Görele de park sorunu varsa bu belediyenin suçudur. Görele Belediyesi tarafından 18 yıldır insanlara aş, iş verme gibi bir derdi olmamıştır. Olduğunu gördünüz mü?

İnsan Allah'tan korkar, kuldan utanır. Gönül rahatlığı ile ‘bizim dönemimizde tahsis ettiğimiz, önayak olduğumuz, taşın altına elimizi soktuğumuz ve sonuçta 1000 kişinin çalıştığı bir tesis kurduk’ dediğiniz bir yer var mı? Görele'ye 3-5 kamu binası haricinde hangi yatırım geldi. Kişisel İkballeriniz haricinde Görele için bir kaygınız var mı? Belediye olarak yaptığınız tek iş sokakları otopark alanına çevirip, 10-15 kişiyi geçici işe koyup gün geçirmektir. Yollarım ve caddelerin yapılış amacı bellidir. Yollar, sokaklar, caddeler park alanı ilan edilip, belediyelerin ve özel şirketlerin gelir kapısı değildir. Caddelerden ve yollardan park ücreti alınması hukuka aykırıdır. Belediyelerin kestiği parkomat fişlerinin mahkemede bir karşılığı yoktur. İmar planında yol cadde sokak diye belirtilen alanların, park alanı olarak düzenlenmesi ve insanlardan görevli vasıtası ile park ücreti alınması Danıştay Kararları ile de iptal edilmiştir. Belediyenin park alanına çevirdiği caddelerimizde ki keşmekeşlik, trafik sıkışıklığını, şehrin yaşanmaz hale getirilişi hiçbir yetkilinin umurunda değil. Şehrin düzensizliği, trafik sıkı sıkışıklığı onları hiç rahatsız etmiyor.

Caddeye aracınızı park ediyorsanız ve belediye görevlisine otopark parası ödüyorsanız, bu sizin yasal hükümlülükten dolayı ödediğiniz ücret değildir. Belediyeye bağış yapıyorsunuz, bunu bilin istiyorum” dedi.

Trafik sıkışıklığının giderilmesi için çözüm önerilerinde de bulunan Usta,” Şehir içerisinde toplam 300 civarında araç park etmiş oluyor. Bu araçlar trafiğe eksi yönde etkiliyor. Bu araçların park edilmesi için, salı günleri Orman İşletmesinin önüne kurulan pazar yeri ve diğer park alanları ücretsiz hale getirilerek çözümlenebilinir. Orman işletmesinin önünden dereye kadar olan kısım bu amaçla kullanılabilinir. Salı Günleri ise ilçemize kurulacak olan Pazar yeri Askerlik Şubesi önünden geçen eski yoldan bir şeridi pazaryerinin buraya alınması ile pazar yeri ve park sorunu çözümlenmiş olur” dedi.

“İLÇEMİZİN SORUNLARI İÇİN BİR ARAYA GELECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Görele İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Salih Zeki Bayram ise bu ilçenin sorunları ile ilgili olarak sık sık bir araya geleceklerini belirtti.

Toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi Görele İlçe Başkanı Salih Zeki Bayram, İYİ Parti Görele İlçe Başkanı Salih Seferoğlu, Deva Partisi Görele İlçe Başkanı Osman Usta, Saadet Partisi Görele İlçe Başkan Yardımcısı Ömer Karabulut, Belediye Meclis Üyesi Aysel Civil Uzun ve CHP Görele Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.Ahmet Ceylan,