ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!...

Tören, Eynesil Hükümet Konağı öndeki Atatürk Anıtına Çelenk sunulmasının ardında Ören Ortaokulu Salonunda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Günün Anlam ve önemini belirten konuşmayı okul öğretmenlerinden Ferhat Bıyık yaptı. Bıyık, “107 yıl önce yüz binlerce vatan evladı bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ ye çağrılmıştır. Amacımız geçmişteki savaşların zaferleriyle mutlu olmak değildir. Eğer amaç vatan savunmasıysa, hürriyet sevdasıysa, buna savaş diyemeyiz.

Nasıl ki Japon halkı Hiroşima ve Nagazaki’yi hafızalarına bir mıh gibi çakmış unutmuyorsa bizler de Çanakkale’yi, Çanakkale ruhunu sıcaklığı sönmemiş bir volkan gibi tüm vatandaşlarımıza anlatmalı, maneviyatını derinden hissetmeliyiz. Çünkü bugün vatan dediğimiz toprak, diyeti binlerce kahraman tarafından çok ağır şekilde ödenmiş bir topraktır” dedi.

Tören, öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale röportajı, şiirlerin okunması, Şehide Ağıt ve Çanakkale Tiyatrosu ile son buldu.

Eynesil’de yapılan etkinliğe Eynesil Kaymakamı İdris Koç, Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, Ören Belde Belediye Başkanı Mustafa Eren, gaziler, şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri, diğer kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak : Ahmet CEYLAN