TİREBOLU'DAN BÜYÜK TEPKİ !

İl Özel İdare hizmetlerinin köylere daha hızlı ulaşması düşüncesiyle ilin 5 hizmet bölgesine ayrılması konusunda başlatılan çalışmalar Tirebolu’da büyük tepkiye neden oldu. CHP Tirebolu İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci, konuya büyük tepki göstererek buna izin vermeyeceklerini söyledi. Cebeci, Vali Enver Ünlü başkanlığında AK Parti Milletvekilleri Cemal Öztürk, Kadir Aydın, İl Başkanı Kenan Tatlı ve İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Şahin’in katılımı ile gerçekleştirilen toplantı için” Oturmuşlar bir araya gelmişler, bir plan yapalım 5 hizmet bölgesine bölelim demişler. Tirebolu’yu da Espiye’ye bağlamışlar. Kardeşim siz kime sordunuz. Hangi verilere göre 5 merkez şantiye belirlediniz. Bakıyoruz milletvekilleri, il genel meclisi hizmeti kendi merkezlerine çekmeye çalışmışlar. Buradan Vali’ye ve fotoğraftakilere sesleniyorum. Tirebolu İl Özel İdare bütçesinde üçüncü, köylere hizmet götürme de ikinci en büyük bütçeye sahiptir. Olacak şudur ki bunlar bu bütçeleri de bu belirledikleri şantiyelere kaydıracaktır” dedi.

CHP İl Genel Meclis Üyesi Cebeci şöyle konuştu: “Espiye’den Tirebolu’nun köylerini nasıl yöneteceksiniz. Bu yapmak istediğiniz merkezi milliyetçiliktir. Dünya artık yerinden yönetiliyor. Tirebolu güneye doğru 45 km olan bir ilçedir. Olası bir afatta krizi bu merkezden nasıl yöneteceksiniz.”

Cebeci, Tirebolu şantiyesinin kaldırılmasına asla izin vermeyeceklerini de hatırlatarak, “Burada konkasör tesisi var, buz döküm tesisi var. Yedirmeyi z kardeşim size. Toplanıp bir araya geldiniz kime sordunuz. Bu düşünce bu fikir kesinlikle yürümez. İl Özel İdareyi’de sıkıntıya sokar. Tirebolu şantiyesinden size bir araç vermeyiz. Gelin alın.48 köyün muhtarını ve halkı o şantiyenin önüne yığarız. Tirebolu’yu size yedirtmeyiz” Cavit Özdemir