" BU ÜLKEDE ALIN TERİ GASPI YAŞANIYOR"

DEVA Partisi Giresun Merkez İlçe Başkanı Onur Saldun Durmuş , en kutsal kazancın alın teri ile kazanılan helal kazanç olduğunu, 1 Mayıs' ın ise bu helal kazancın sembolü olduğunu söyledi.
Yaptığı yazılı açıklamada, bu özel gün dolayısıyla tüm emekçilerin ve işçilerin bayramını saygı ile kutladığını vurgulayan Durmuş,"Sermaye, emeğin meyvesidir. Ülkemizde maalesef emeğin karşılık bulamadığını ve saygı göremediğini üzülerek yaşıyoruz. Özellikle son dönemde yaşanan ekonomik bunalım, alım gücünün dip yapması ve milyonlarca işsizimizin olması hepimizin en büyük üzüntü kaynağıdır.Çok sayıda işverenin çalıştırdıkları işçilere psikolojik baskı uygulamasının yanında alın terini de gasp ettiklerini görüyoruz." dedi.
Durmuş, ekonomik krizin ana sebebini ise, hükümetin yap boz tahtasına çevirdiği TCMB ile Hazine ve Maliye Bakanlığı' ndaki liyakatsız atamalara ve istikrarsız para politikasına bağladı.
Açıklamasında asgari ücretle çalışanların oranlarına da değinerek, asgari ücretle çalışan sayısının bir devlet sırrı gibi saklandığını belirten Başkan Durmuş, şunları kaydetti:
" 2014 senesinden bu yana asgari ücretle çalışanların oranları nedense açıklanmıyor.Türkiye' de o yıl nüfusun yüzde 38' inin asgari ücretle çalıştığını ve yine aynı yıl Türkiye'yi takip eden Slovakya' da asgari ücretle çalışan sayısının ise sadece yüzde 19.1 olduğunu görüyoruz. Biz parti olarak günümüz Türkiye' sinde asgari ücretle çalışan oranının en az yüzde 53 olduğunu, her geçen gün de bu oranın arttığını biliyoruz.Tüm bu bilgiler ışığında ülkemizin asgari ücretle çalışılan ülke konumuna dönüştürüldüğünü, emek veren emekçi ile işçilerin ise maalesef çok düşük gelirler elde ettiğini ifade etmek isterim."
Bu gelirler ile ayakta kalmanın mümkün olmadığına, hatta Cumhuriyet tarihinde ilk defa yoksulluk ve açlık sınırının, asgari ücretten daha yüksek çıktığına işaret eden ve iş dünyası ile ilgili tespitler de yapan Durmuş açıklamasını şöyle tamamladı:
" Birçok işletme ve esnaf yüksek vergiler ve yüksek maliyetler sebebi ile kepenk kapatmaya devam etmektedir. Hükümet bu ülkenin lokomotifi olan esnafların da sesine kulak vermelidir. Bu yapılırsa esnaflarımız rahat bir nefes alır, ekonomi çarkı dönmeye devam eder.Gerçek anlamda büyüme kaydedersek ekonomimiz düzelecek, buna dayalı enflasyon oranı düşüşe geçecek ve alım gücümüz artmaya başlayacaktır. Birbirine bağlı bu çark döndükçe insanlarımız, işverenlerimiz ve işçilerimiz daha mutlu olacaktır."