" MUHTARLAR ÜVEY EVLAT MI?"

Giresun Merkez Muhtarları Derneği Başkanı Tülin Şenel, umutla bekledikleri 2022 yılı KÖYDES ödeneği miktarının hüsran olduğunu ifade etti. Şenel yaptığı yazılı açıklamada, 2022 yılı KÖYDES ödeneğinden Giresun merkez köylerine ayrılan miktarın 7 milyon lira olduğuna dikkat çekerek, köy muhtarlarına üvey evlat muamelesi gördüğünü savundu.
Şenel, “Bizlerde siyasilerimizin, milletvekillerimizin, il başkanımızın ve tabiki biz muhtarların hizmet vererek, halkın gözünde itibar görüleceği yere gelmek isteriz, aksi takdirde her şey ortada fazla söze gerek yok” dedi.
Tülin Şenel açıklamasında şunları kaydetti;
“2019 yılında yapılan yerel seçimlerden sonra ödeneklerimiz netleşerek 100 bin TL olarak belirlendi ve bununu diğer yıllar takip etti. 2020-2021 yılında ödenek miktarı hiç değişmedi. 2022 yılı umutla beklediğimiz bir yıldı! Maalesef hüsran, aldığımız son bilgilere göre Giresun merkez köylerin tamamına ayrılan para 7 milyon TL. Köy başına ayrılan paranın hesabını bile yapmıyoruz. 8 TL’ye aldığımız çimentonun torbası 70 TL, 5 TL’ye aldığımız mazotun litresi 22 TL’ye yükseldi. Şimdi soruyoruz biz köy muhtarları nasıl hizmet verip, bu halka ne cevap vereceğiz. KÖYDES ödenekleri bu durumda yükseleceği yerde maalesef düşmüştür. Milletvekilleri ve il başkanına soruyoruz; köylerin ödenekleri bu şekilde belirlenirken sizler ne yaptınız? Bu sadece Giresun’da mı böyle? KÖYDES ödeneklerinin nerelere harcandığını, neden azaldığını bizlere açıklar mısınız? Biz köy muhtarları olarak üvey evlat muamelesi görüyoruz. Köylere gelinsin bizlerle bir toplantı yapılsın, vatandaşlara izah etsinler, biz edemiyoruz. 3 yıldır birçok köyümüzde tek bir tane sanat yapısı yapılmadı.”