“BİZİM HİÇBİR DAVAMIZ YOK, SADECE EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ”

Karadeniz Sahil Yolunda bir araya gelen Görele – Trabzon Durağı Dolmuş Şoförleri, Trabzon’da yaşanan sıkıntılar nedeniyle 10 gündür işe çıkamadıklarını belirterek, yetkililerden acil çözüm, acil yardım istediler.

Görele – Trabzon Durak Sözcüsü Ömer Gemici, Trabzon’daki yetkilileri göreve davet ederek, “Gerekli evraklarımız tam olmasına rağmen bir yer gösterilmediği için Trabzon’a gidemiyoruz. Pandemi sürecinde çıktık. Borcu ve hastası olan esnaf arkadaşlarımız var. Ekonomik şartlar ortada, belli” dedi.

Mağduruz diyerek sözlerini sürdüren Gemici, şunları kaydetti:

“Tüm devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Bize hakkımız olanı verin ve çalışan arkadaşlarımızın can ve mal güvenliğini acilen sağlanmasını talep ediyoruz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşıyız. Vergimizi ödüyoruz. Üzerimize düşen vatandaşlık durumumuzun bilincindeyiz. Bugün burada yaptığımız yol kapatma eylemi değil, sesimizi duyurabilme eylemidir. Bizim hiçbir davamız yok sadece ekmeğimizin peşindeyiz. Üretmek istiyoruz. Katkı vermek istiyoruz. Bu bağlamda her kim olursa olsun sesimize kulak versin. Üstüne basarak söylüyorum. Biz eşkıya değil esnafız. Kamu yararına olan bütün kararların uygulanmasını istiyoruz. 20 senedir kanayan yaramıza ilaç istiyoruz. Esnafımız, vatandaşlarımız ve hastalarımız mağdur. Haklarımız bize verilsin aksi halde bu direnişimiz bu şekilde olmayacak. Biz hiç kimseye zorbalık, kabadayılık yapmadık. Hiçbir asayiş olaylarında bunu göremezsiniz. Bizim için Giresun, Trabzon yok. Haklı mücadelemizde bize destek veren herkese teşekkür ediyorum”

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ise, “Giresun, Trabzon kardeştir. Trabzon burada, biz oradayız. Giresun ve Trabzon’un kötü anılmasının kimseye bir faydası olamaz. Ben inanıyorum ki özellikle Trabzon yetkililerin 20 yıla yakın bir süreden beri kanayan yaraya bir parmak basacaktır” dedi.

Görele Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muzaffer Kefal ise, “Esnafımızın her daim yanında ve destekçisiyiz. Haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Eylem sonrası Giresun İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay ve Giresun İl Jandarma Komutanı Albay Muhammet Sevinç’te ilçeyi ziyaret ederek, Görele Kaymakamı Cem Afşin Akbay, Belediye Başkanı Tolga Erener ve şoför esnafından bilgi aldı.Kamil Yılmaz