AKP iktidarı yeni bir saldırı dalgası başlattı!...

Cumhurbaşkanının kadınlara karşı kullandığı bu cinsiyetçi ve nefret dilini kabul etmiyor ve kınayan Giresun Kadın Platformu üyeleri “Doğanın talanına, doğal yaşam alanlarının yok edilmesine, kamusal alanların tasfiyesine, güvencesizliğe, geleceksizliğe, işsizliğe karşı her yaştan, her kimlikten, her inançtan, her meslekten milyonların demokrasi, adalet, barış ve özgürlük mücadelesi gezi direnişinin dokuzuncu yıl dönümünde AKP iktidarı yeni bir saldırı dalgası başlattı.

AKP genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geziden söz ederken gezi eylemcileri için ‘ÇÜRÜK, SÜRTÜK’ ifadelerini kullanarak hakaret etmesi hepimizi milletçe derinden yaralamıştır. Cumhurbaşkanının kadınlara karşı kullandığı bu cinsiyetçi ve nefret dilini kabul etmiyor ve kınıyoruz.

Cumhurbaşkanının daha önceki benzer küfürlerinin odağında da ağırlıklı olarak kadınların olması bir zihniyeti ve kadınlara bakış açısını ele veriyor..

Halkın AKP iktidarına ve Tayyip Erdoğan’a olan öfkesinin direnişe dönüştüğü GEZİ Eylemlerinin ilk gününden itibaren kadınlar kent merkezlerinde caddelerde, sokaklarda, parklarda özgürce ve eşit bir içimde var olmanın mücadelesini verdi, veriyor ve de vermeye devam edecek.

GEZİ direnişinde bu kadar çok kadının direnişin içinde yer almasına karşın biriken öfkenin küfürler, tehditler olarak dışa vurumuna karşı kadınlar her yerde ‘’küfürle değil, inatla diren’’ diyorlar.

Çünkü Gezi umudun, geleceğine sahip çıkmanın, eşitlik ve özgürlük arayışının , ekolojik bir yaşam arayışının direnişin simgesidir.

Küfürle değil inatla ve umutla direnmeye devam ediyoruz”