Çanakçı’da 2. Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri!...

 Çanakçı Halk Eğitim Merkezi tarafından "2. Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinliklerine Çanakçı Kaymakamı Yusuf Beran Vuran ve Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım katıldı.

Halk eğitim merkezinin, yapmış olduğu çalışmaları tanıtmak ve daha fazla vatandaşın kurslardan istifade etmesini sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığınca haziran ayının ilk haftası "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak ilan edilmiş olup hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program; protokol konuşmaları, halk oyunları, okuma yazma öğrenenlere belge takdimi ve açılış kurdelesinin kesilmesi ile devam etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetli ve vatandaşlarla beraber Kaymakam Yusuf Beran VURAN da düzenlenen sergi ve oluşturulan stantları gezdi. Sergilenen ürünler ve yapılan çalışmalar hakkında öğretmenler ve usta öğreticiler tarafından Kaymakamımıza bilgilendirmeler yapıldı.

Kaymakam Yusuf Beran VURAN etkinlikte konuşma yaparak; "Hayat Boyu Öğrenme; yaşam boyu süren önemli bir eğitim faaliyetidir. Bu hafta vesilesiyle vatandaşlarımızın kendilerini geliştirebilmeleri için merak ve istek uyandırmak, öğrenmenin eğlenceli ve rehabilite eden yönünü öne çıkarmak, herkesin öğrenme sürecine katılımını sağlamak ve geçmişle günümüz arasındaki bağı kuvvetlendirmek adına bugün burada çok güzel bir emeğin sergilendiğini görüyoruz. Halk eğitim kurslarının ülkemize kültürel, ekonomik ve toplumsal katkısı önem arz etmektedir." diyerek kursa katılanlara katılım belgelerini takdim etti.