CHP’Lİ YILMAZ, İKTİDARA GİRESUN İÇİN UNUTTUKLARINI HATIRLATTI!

CHP Giresun İl Genel Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, meclisin Haziran ayı oturumunun başlangıcında yaptığı konuşma ile iktidar partisine Giresun için yapılacağı bildirilen ancak bugüne kadar bitirilemeyen veya hiç başlanmayan projeleri hatırlattı.

Yılmaz, “Yap-Sök anlayışı ile bugünlere gelen ve sadece bir yük limanı olarak işletilmeye çalışılan Giresun limanımıza, RO-RO seferleri ve çok sayıda turist taşıyan Kruvazör Gemi yanaşması sağlanarak faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi en önemli hedefimiz olmalıdır. Tirebolu-Torul arası 86 km’lik Karayolu iyileştirmesi ve aynı bölgeden inecek olan demiryolu ile İran kapısını, yine Giresun-Dereli-Sivas transit karayolu iyileştirmesi ile de Akdeniz kapısını Giresun Limanına bağlamak en önemli stratejik planımızdır. Bu da ilimizin büyümesinin ve kalkınmasının tek reçetesidir” dedi.

CHP’li Mehmet Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar başlatılmayan Güney- Çevre Yolu mutlaka en az 5 km derinliğinde bir ucu Ordu-Giresun Havaalanına yakın, diğer ucu Armelitten öteye geçecek şekilde planlanmalıdır. Giresun Limanını, Mersin Limanına bağlayan yolun en büyük engeli olan Eğribeli aşmak için yapılan ve bir türlü tamamlanmayan Eğribel Tüneli ve ödenek ayrılmadan sadece adı dolaştırılan Pınarlar Tüneli yeni iktidarımızın en önemli ödevlerinden olmalıdır. Yaklaşık 50 yıldır konuşulan Giresun’un en büyük ve en önemli İçme Suyu Projesi olan ve 10 yılını heba ettiğiniz İkisuyu, HES’e bulaştırmadan hızla yaptırmalıyız. AKP ne kadar seçimden kaçarsa kaçsın, az kaldı Giresun. Artık yeni bir iktidar ufukta görünmüştür. Bu gerçeğin ışığında bize düşen ilimizin 20 yıldır başlatılmayan, hatta tamamlanmayan yaşamsal öncelikli projelerini siyasetin mutfağına taşımaktır. AKP iktidarının şimdiye kadar yapmadığı ve hatta eline yüzüne bulaştırdığı işleri yeniden halkımıza hatırlatmayı önemli bir görev sayıyorum”