Emanet” Seçimde sandığı ortaya koyacağız” dedi

25 Temmuz 2021 tarihinde yapacağımız Görele Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimi için Bismillah diyerek başkan adaylığımı açıkladığını belirten Emanet” Sevgili dostlarım, sevgili esnaf kardeşlerim, Yıllardır esnaf odası başkanı olarak içinizdeyim, yanınızdayım. Bugüne kadar hiç birinizden bir yanlışlık bir hata görmedim. Bende inanıyorum ki bilerek hiç kimseye yanlışlık ve hata yapmadım. Beni yakından tanıyanlar karıncayı bile incitmeme konusunda hassas olduğumu bilir. Derdi olanla dertleniriz, Neşesi olanla güleriz. Mevlam’da bana böyle bir yürek vermiş şükür olsun. Hayatta hiç bir zaman para pul hesabı yapmadım yapmam. Bunu en iyi benimle ticaret yapanlar, müşterilerim ve arkadaşlarım dostlarım bilir. Her hangi bir makama talip olurken Allah rızası için  en iyi hizmeti verebilmekten  başka bir düşüncesi olmayan, gayretle ve samimiyetle en iyisini yapmaya çalışan bir insanım. Görele’de yıllar  sonra esnaf sanatkarlar kooperatifi üyesi esnafımız iki liste ile seçime girecek. Bazı esnaf arkadaşlarımıza el kaldırma sureti ile seçim yapılacak" diyerek adeta baskı ve tehdit uygulanmaktadır. Geçmiş seçimlerde el kaldırma sureti ile çok seçimler yapılmıştır. Fakat Esnafımızı hiç birimizin sıkıntıya sokma, iki arada bir derede bırakma gibi bir hakkı yoktur. Seçim deyince sandık akla gelir.

Biz 25 Temmuzda yapacağımız seçimi de oylarımızı sandığaatarak gerçekleştireceğiz. Hiç bir esnafımız sıkıntıya strese kapılmasın.

Esnaf kefalet Kooperatifleri ana sözleşmesinin 35. Maddesinde El kaldırarak oylama yapılabildiği gibi sandık kurularak da seçim yapılmaktadır maddesi bulunmaktadır. Bu maddeyi uygulayarak bu seferde sandığı ortaya kurarak seçim yapacağız. Açık oylama yapmak isteyenlerin maksadı esnafımıza bir nevi tehdit anlamına gelmektedir. Buna da kimsenin hakkı yoktur.

Hiç bir Esnafımızı daha sonra bana niye oy vermedin niye el kaldırdın veya el kaldırmadın gibi saçma sapan suçlamalara maruz bırakmamak için seçimde hep beraber sandık kurularak oy verme işlemini gerçekleştireceğiz.

Sevgili Esnaf kardeşlerim, Sizbu kooperatifin asıl sahibisiniz.

Kimse sizi Yönlendirme, korkutma, aba altından sopa gösterme gibi bir ucuz gösterinin ve faaliyetin içine sokamaz.

Esnaf kefalette esnafa verilen kredi kimsenin dağıttığı ulufe bir para değildir, kimsenin babasının parası da değildir. Verilen kredi ananızın ak sütü gibi sizin kullanımınıza tanımlanmış bir paradır.

Kimse size cebinden bir kuruş para vermiyorsizin paranız size dağıtılıyor..

Çektiğiniz kredilerden maaşını alanların size tehditkar davranarak açık oylama ile seçim yapacağız ha deme lüksü yoktur, olamazda.

Genç yönetim kurulu arkadaşlarımız ile hem size, hem ticaretinize, hem Görele ye yeni bir heyecan ve soluk ile hizmet verebilmek için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Amacımız zengin esnaf güçlü bir Görele ekonomisi. hepinize sevgi saygı ve hürmetlerimle iyilikler ve güzellikler diliyorum” dedi.

Bizde goreleden haber-medya ailesi olarak25 Temmuz 2021 Pazar günü yapılacak olan Görele Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına tekrar aday Nurettin Emanet’e başarılar dileriz