Kadına Şiddetin En Yüksek Olduğu Ülkeyiz!...

İYİ Parti Tirebolu ilçe Erdinç Bektaş “Yirminci yüzyılın ilk yarısında dünyada kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan ülkelerden biri olan, Avrupa’nın kadın hakları reformlarında örnek aldığı Türkiye; 21. Yüzyılın ilk yarısına geldiğinde uluslararası kuruluşların hazırladığı raporlara göre, ‘cinsel ayrımcılık, şiddet ve kadın cinayetlerinde liste başı ise ve 20 yıldır ülkeyi yöneten sizler, benim bugün burada yaşadığım utancın asıl sahibi olarak sıkılmıyorsanız eğer, bari süslü sözler etmeyin bugün.

Küresel Cinsiyet Eşitsizliği 2022 Raporu’na göre 146 ülke arasında 124. sıradayız. Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği endeksine göre, OECD ülkeleri arasında 56.5 endeks değeriyle sondan birinciyiz. OECD'nin son yayınladığı rapora göre, üye ülkeler arasında kadın istihdamında 39 ülke içinde sonuncuyuz. Avrupa, OECD ülkeleri ve G20 üyeleri arasında kadına şiddetin en yüksek olduğu ülkeyiz. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldığı günden itibaren kadına şiddet ve kadın cinayetleri artıyor diyor veriler. 20 Mart 2021’de sözleşmeden çekildikten sonra en az 509 kadın, erkekler tarafından öldürüldü; 388 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu diye bağırıyor veriler.

Toplumun yüzde 67’si, mahkemelerin kadına yönelik şiddeti önlemede ‘yeterli olmadığını’, yüzde 85’i mevcut yasal düzenlemelerin yeterli olmadığını, yasaların yeteri kadar uygulanmadığını düşünüyor. Kadınlarımızın içinde bulunduğu bu korkunç koşullar değişmeden ne halkımızı ne Avrupa’yı ne de dünyayı çağdaş bir hukuk devleti olduğumuza ikna edemezsiniz“ dedi goreleden haber-medya