Davutoğlu:Fındık 5.35 Dolar Olmalı!...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Giresun'a geldi. Davutoğlu, partisinin Giresun il başkanlığının açılışını gerçekleştirdi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Giresun'u ziyaret ederek partisinin Giresun il başkanlığının açılışı gerçekleştirdi. Davutoğlu, İl Başkanı Murat Kılıçaslan'ı tebrik ederek, "Giresunlularda gördüğüm muhabbet bize enerji verdi, güç verdi ve gelecekle ilgili umut verdi" dedi.

Fındık fiyatı 46 lira 70 kuruş olmalı"

Fındık fiyatlarına değinen Davutoğlu, "Dünyadaki fındığın 4'te 3'ünü Türkiye üretiyor, en önemli merkezlerden biri de Giresun. Eğer dolar bazında bir işlem yapılacaksa ilk önce fındığa yapılmalıdır çünkü dünyaya satıyoruz ve dünyanın en büyük satıcısı biziz." dedi.Davutoğlu, Başbakanlığı döneminde fındığa 14 lira 90 kuruş fiyat verdiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:"Dolar 2 lira 77 kuruştu. Fındığın fiyatı dolar bazında 2015'te 5 dolar 35 centti. Bugün 5 dolar 35 centin Türk lirası karşılığı 46 lira 70 kuruş yapıyor. Şimdi buradan sesleniyorum eğer bu çiftçiyi düşünüyorlarsa nasıl çiftçi mazotu dolar bazında her gün artırıyorsunuz, doğal gazı dolar bazında artırıyorsunuz, ihraç kalemi olan fındığa da dolar ücretlendirmesini yapın, 46 lira verin."

Yakın bir zamanda fındık fiyatının açıklanacağını belirten Davutoğlu, "Dünyadaki fındığın dörtte üçünü Türkiye üretiyor. En önemli merkezlerinden biri de Giresun. Dünyaya satıyoruz ve en büyük satıcı biziz. Dolardaki artışa göre fındığın fiyatı 46 lira 70 kuruş olmalı" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, daha sonra esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Gelecek Partisi Giresun İl Başkanı Murat Kılıçaslan” Giresunlu Vatandaşlarımız bugün Başbakanını bağrına bastı. Genel Başkanımız Sn. Ahmet Davutoğlu Giresun’da özlem ve mutlulukla karşılandı. Bu sevgi seli bizleri de gururlandırdı, onurlandırdı ve enerjimizi, gayretimizi daha da şevklendirdi. Gelecek Partisi Giresun İl Başkanlığı olarak bizler, gece gündüz bu şehrin sorunları için, bu şehrin Geleceği için canla başla çalışacağız. Sizden aldığımız güç ile; Birlikte Başaracağız…Teşekkürler Giresun!