Esenli Köyü Derneği Başkan Adaylığından Çekildi

Şubat ayının 2 haftasında yapılacak olan Esenli Köyü Derneği kongresi öncesi adaylığını açıklayan Karaca Doğalgaz firma sahibi (gadiru) Kenan Karaca konuyla ilgili Esenli Köyü haber sayfasından Bayram Karaca’ya yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Sevgili Çok Kıymetli Esenli Köylü Hemşerilerim; Öncelikli Olarak Hepinizin Yeni Yılını Kutlar Sağlık Mutluluk Ve Esenlikler Diliyorum.

 

 Esenli Köyü Derneğimizin Şubat Ayının 2.Haftasında Yapılacak Olan Olağanüstü Kongrede Mevcut Adaylığımı Sizlerle Paylaşmıştım; Güzel Bir Yönetim Listesiyle Sizlerle Beraber Yürümek İsterdim ; Fakat Ülkemizin Ekonomik Şartları Gözönüne Alındığında ; Son 6 Ayda Yaşanılanlar ; Asgari Ücrete Gelen Zamlar; Derneğimizin Kira Giderleri Gibi Sizlerin Bilmediği Daha Çok Etkenlerden Dolayı ; Mal Sahibinin Derneği Boşaltın Demesinden Sonra ; Yaptığımız Girişimler Başarısız Ve  Olumsuz Sonuçlanmıştır. Bugün İçin Derneğe Verdiğimiz Kira Bedelimiz 2000tl ; Mal Sahibinide Düşünürsek Haklı Olduğu Kanısındayım; Şunuda Sorabilirsiniz ; Kirayı Artırmayı Düşünmediniz Mi ? Evet Düşündük ; Teklif Verdik ; Ama Ne Dediysek Mal Sahibini İkna Edemedik ;

 

 

Yaklaşık Olarak 1 Aydır Yer Arayışlarımız Kavacık Ve Rüzgarlıbahçe Güzergahında Arayışlarımız Olumsuz Sonuçlanmıştır. Mevcut Derneğimiz 1994 De Hasköyde Kurulmuş Olup; Oradan Kavacık Rüzgarlıbahçedeki Şimdiki Yerinde Faaliyetlerine Devam Etmekteydi. Lokalsiz Bir Dernek ; Çanta Derneğine Döneceğini Geçmiş Tecrübelerime Dayanarak ; Hiçbir Faaliyet Yapamayacağımızı ; En Önemliside Ortak Merkezimiz Olan Cenaze ; Kına ; Asker Gecesi Gibi Faaliyetleri Yapamayacağımız Aşikardır. Şuanda Dernek Gelirimiz ; Kiramızı Bile Karşılayamıyorken ; Kira Artışları Göz Önüne Alındığında Kavacık Bölgesinde Tutacağımız Bir Yerin Maaliyeti 15bin -30 Bin Tl Arası Değişkenlik Gösterdiğinden ;

 

Mevcut Üye Yapısı Göz Önüne Alındığında Üye Aidatları Ve Lokalden Gelecek Olan Ödemeler Masraflarımızı Karşılayamayacağını Düşündüğümden Dolayı  Esenli Köyü Dernek Başkanlığı Adaylığımdan Geri Çekildiğimi Sizlere Bildirmek İstiyorum.

 

Şunuda Yazmadan Geçemeyeceğim ; Bazı Hemşerilerimiz Zoru Gördü ; Çekildi Diyebilirler; Mevcut Yönetimin İçerisinde Olan Biri Olarak Benim Yaptığım Ve Derneğe Verdiğim Destek Çoğu Kişi Tarafından Bilinmektedir. Burada Benim Anlatmak İstediğim Bizdeki Üye Yapısı Ve Aidatlarla Bu Borçların Altından Kalkmamız Mümkün Değildir.

 

 

 

Sonuç Olarak Derneği Kapatalım Gidelim Mi O Zaman Diyenler Olacaktır. Başarısız Bir Yönetici Olmaktansa Maddi Gücü Yüksek Gerektiğinde Elini Cebine Atacak Bir Adayın Ancak Bu Derneği Ayakta Tutabileceğini Düşünmekteyim.

 

Yeni Gelecek Olan Yönetime Ve Başkana Şahsım Ve Firmam Olarak Maddi Manevi  Desteğim Yine Sürecektir.

 

Allaha Emanet Olun ; Kalın Sağlıcakla-Esenli Köyü Haber