KARASAM’dan “Varılmazın Ötesinde Bir Şair: Ahmet Kaçar Kitabı!...

“Anar Ömrümce Gönül, Unut Beni, Anar ömrünce gönül giden sevgilileri” gibi, Türk Sanat Müziği’nde klasikleşmiş birçok şarkının güfte yazarı olan ve eserleri Zeki Müren, Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar gibi ünlü isimler tarafından seslendirilen ve TRT repertuvarında da birçok eseri bulunan merhum Ahmet Kaçar için  Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma Ve Uygulama Merkezi (KARASAM)  üyesi  Ümran  Turgut’un kaleme aldığı “Varılmazın Ötesinde Bir Şair: Ahmet Kaçar’ın hayatı, eserleri ve ebedi şahsiyeti üzerine bir araştırma” kitabı son aşamaya geldi.

Kitabın son aşamaya geldiğini söyleyen Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma Ve Uygulama Merkezi (KARASAM)  üyesi Ümran Turgut” Varılmazın Ötesinde Bir Şair : Ahmet Kaçar , baskıya gitmeden önceki hazırlıklar. Ona yakışır bir şekilde, hatasız düzenleyebilme çabası, satırlar arasında gezerken anıların yeniden canlanması... Kitaba eklenen röportajları çözümlerken yaşadığım duygu dolu anlar... " En güzeli seninki olsun Ümran , bunu da al ekle " dediğin her şeyi ekledim Ahmet Amcam, dilerim en güzeli olur ve "baki kalan bu kubbede" adın hep yaşar inşallah” dedi.

Bizde goreleden haber-medya ailesi olarak “Anar Ömrümce Gönül, Unut Beni, Anar ömrünce gönül giden sevgilileri” gibi, Türk Sanat Müziği’nde klasikleşmiş birçok şarkının güfte yazarı olan ve eserleri Zeki Müren, Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar gibi ünlü isimler tarafından seslendirilen ve TRT repertuvarında da birçok eseri bulunan merhum Ahmet Kaçar’ı rahmetle anıyoruz.  Mekanı cennet olsun…