GİRESUNSPOR SÜPER LİGDEN DÜŞTÜ!

Bu yıl içinde bu ülkenin % 20'sini etkileyen bir deprem oldu. Bu depremde Hatayspor'un ve diğer bölge takımlarının futbolcuları vefat etti. 11 şehir yıkıldı, kentler yerle bir oldu. Liglere uzun süre ara verildi. Bu takımların yabancı futbolcuları bile başka süper lig takımlarına kiralanarak "Türk" statüsünde oynatıldı. Giresunspor ve Kayserispor gibi bazı takımlar bu şanstan transfer tahtaları kapalı olduğu için yararlanamadı. Bu da beraberinde haksız rekabeti getirdi. Gaziantep ve Hatayspor ile oynanacak olan maçlar, alınan kararla oynanmadan puanlandırıldı...

Bu sayılanların her biri de aslında, önlenebilmesi imkansız olan "mücbir" sebeplerdi ve ligin Avrupa'ya gidecek takımlarının haklarının verilmesi şartıyla, bu yıl düşme olmadan devam etmesi en makul ve adaletli olacak karardı. Daha öncelerde Covid 19 salgınında gösterilen "ligden düşmenin kaldırılması" iyiniyeti, bunca daha geçerli sebeblere rağmen hayata geçirilmedi. Çünkü ve fakat bu sefer de ortaya Ali Koç lobisi girdi.

Bu kadar adaletsizliğin yaşandığı bu olağanüstü sezonda, maalesef ki Ali Koç'un Giresunspor alerjisinin ve nefretinin kurbanı olduk. Neymiş, Giresunspor-Fenerbahçe maçı sonrasında neden "Fener ağlama" müziği stadta çalınmış?..

Ali Koç, sen, Fenerbahçe taraftarının Giresunspor deplasmanında imza attığı rezillikleri biliyor musun?... Stad önünde Giresun taraftarı çoluğun-çocuğun üzerine bira şişeleri fırlatmalar, ağza alınmayacak en galiz küfürler, maç içinde ortamı geren "Giresun kümeye!" tezahüratları... Bu sayılanlar normal, çalınan bir şarkı ayıp size göre öyle mi?

Anadolu Efes, Galatasaray ve diğer takımlarda bu müziği çalıyorlar Fenerbahçe maçlarında, bu nasıl bir hoşgörüsüzlüktür? Oysa sporun içerisinde rakibe küfür etmeden, böylesi esprili ve dozunda medeni iğnelemeler, takılmalar hiç olmasın mı?.. Giresunspor süper ligden bugün haksızca düşürüldü. Ama olsun, alnı açık, onurlu ve şerefiyle düştü bu çirkin ve şaibeli ligden. Yiğit düştüğü yerden yine kalkar, siz hiç merak etmeyin! Ama bu dünyanın yaratılmış ilk günahı olan kibir ve onun kibir sahiplerinden Ali Koç'un bu yaptığını da bu şehir unutmaz. Kendisi T.F.F.'nin en önemli alt kuruluşu olan "Kulüpler Birliği"nin başkanıydı ve şahsi inisiyatifini kin ve nefretle birde ket vuramadığı kibriyle karıştırarak bu kararı bizzat kendi aldırdı. Kulüplere baskı yaptı. Bu kibir Frigya Kralı Karun'da da vardı, Bizans İmparatoru Jüstinyen'de de, Mısır Firavunlarında ve bütün diktatörlerde de vardı. Şimdi hepsi de tarihin nefretle anılan çöplüğündeler zira. Bahsi geçen kişi de böyle olacak.

Son sözüm de komşumuz Trabzonspor'a olsun izninizle: Bu takımın bu yıl ki diğer performanslarını ve son Giresunspor maçı performansını hiç yazmayacağım. Onlar ne yaptıklarını, nasıl yanlış ve adaletsiz davrandıklarını zaten iyi biliyorlar. Sen, Kasım ayından beri hiçbir deplasman galibiyeti alma, ama gelip Giresunspor maçına sanki "şampiyonluk" maçı gibi asıl ve as kadronla çıktığın bu maç akabindeki Başakşehir maçına yedeklerle ve gençlerle çık! Fakat takındıkları yazdığımız bu son tavır 100 yıl konuşulur, bunu da iyi bilsinler. Karadeniz birliğine geçmişte verdikleri çeşitli zararlarla bu takım zaten sabıkalı bir durumdaydı. Bunu kabul etmeseler de, mimliydiler bu konuda. Kötü örneklere imza attılar geçmişte. Karadenizdeki takımları düşüren takım namlarına bu yıl son anda ve maalesef ki Giresunspor'u da eklediler. Ali Koç'da bugün son darbeyi vurdu. Giresunsporu küme düşüren takım" ibaresi Trabzonspor'a ne kadar yakıştı bunu bilemem de; kendi şehri dışında en çok taraftarı olan kurum olarak bence onlar, esas kendi ayaklarına sıktılar bu tavırlarıyla. Ben doğrulardan santim eksiksiz taraf olan birisiyim, Trabzonspor'a karşı Giresundaki Trabzonspor taraftarları içerisinde çok büyük bir infial var. Çoğu bıraktı bu kulübü desteklemeyi. 1996 da Trabzon son Fenerbahçe maçında yenillip şampiyonluğu kaybettiğinde kendisini Görele'de fındık dalına asıp intihar eden taraftarın da kemikleri sızladı..

Çok uzattım, okuyan herkese de çok teşekkür ederim. Giresunspor küllerinden çok kez doğdu, yine doğar.... Asıl; bence bundan böyle sicilini ebediyyen düzeltemeyecekler düşünsün. "Giresunsporla uğraşanın, çocuğu olmaz!!!" Murat Akyol