Kulak, Tirebolu’yu Temsil Edecek!...

TÜBİTAK’ın, Samsun’da 14-17 Mart tarihleri arasında yapılacak 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması’nda, Tirebolu İskender Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11-C Sınıfı öğrencisi Hatice Yağmur Kulak, ilçemizi temsil edecek.

Samsun’da yapılacak Bölge Yarışması’na İskender Kaptan MTAL Matematik Öğretmeni Engin Kılıç’ın rehberliğinde katılacak olan öğrencimiz Kulak, söz konusu yarışmada “Kemençe Telinden Eskimeyen Twitler” adlı projesiyle yarışacak. Öğretmeni rehberliğinde hazırladığı proje hakkında bilgi veren liseli öğrencimiz Kulak, şu ifadeleri kullandı: “Kültürler, canlı bir varlık olarak doğar, gelişir ve ölür. Kültürel değerler kapsamında yerel gelenekleri, adetleri ve töreleri yaşatmak adına çıktıkları bu yolda kültürel değerlerimizi yaşatıp, gelecek nesillere aktarmak, kalıcılığını sağlamak, kültürel mirasımıza sahip çıkmak, bilinçli, çalışkan, ne yaptığını ve ne istediğini bilen nesiller yetiştirebilmek, gelecek kuşaklarımızın binlerce yıldır tarih sahnesinde var olabilme kaynaklarımızdan kana kana içmemizi sağlamakla mümkündür.” Proje ekibine ve okulumuza Samsun’daki Bölge Yarışması’nda başarılar diliyoruz.

Bizde goreleden haber-medya ailesi olarak 14-17 Mart tarihleri arasında TÜBİTAK’ın Samsun’da yapılacak Bölge Yarışması’na “Kemençe Telinden Eskimeyen Twitler” adlı projesiyle katılacak olan Tirebolu İskender Kaptan MTAL 11-C Sınıfı öğrencisi Hatice Yağmur Kulak’a başarılar dileriz.tireboluekspress