Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Karadeniz Bölge Finali yapıldı

Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii'nde düzenlenen yarışmaya Karadeniz bölge illerinde yapılan elemelerde birinci olan kadın din görevlileri katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kıraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman'ın başkanlığında oluşturulan komisyonda Bulancak İlçe Müftüsü Cevat Erişti, Giresun İl Müftülüğü Uzman Vaizi Gülay Ayar, Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Asiye Karadeniz, Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Zeki Dursun yer aldı.

Programın açış konuşmasını yapan Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan din görevlilerine başarılar diledi.

Kur’an-ı Kerim’in insanlığın yolunu aydınlatan bir rehber olduğunu ifade eden İl Müftüsü Topcan, “Duvarda asılı olan Kur’an beşerin derdine derman olmuyor. Kur’an’ı duvarlardan hayatın merkezine taşımanın vakti gelmiştir. İnsanoğlu yaşadığı buhrandan ancak Kur’an’ın rehberliğinde kurtulabilir. Kur’an’ı yalnızca telaffuz etmek yeterli değildir. Asıl olan onun gereklerini yapmak, bizden istediklerini hayatımızda örnek alınacak düzeyde görünür ve yaşanılır kılmaktır.” dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kıraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman yarışmaya katılma cesareti gösteren din görevlilerini tebrik etti.

Her Müslüman’ın ‘Yürüyen bir Kur’an olması’ gerektiğini belirten Noğman, “Kur’an-ı Kerim bizden beş şey istiyor. Oku, anla, düşün, yaşa ve yaşat. Yaşatabilmek için yaşamak, yaşamak için düşünmek, düşünmek için anlamak, anlamak için okumak gerekiyor. Rabbim bizi ve zürriyetimizi Kur’an-ı Kerim’in lafzını hamil, ahkâmını amil, ahlakıyla kâmil eylesin.”  diye konuştu.

Kur’an kursu öğrencilerinin katıldığı yarışmanın sonunda Samsun’dan Ayşenur Köksal birinci, Amasya’dan Rukiye Kapusuz ikinci, Ordu’dan Rukiye Kuyumcu ise üçüncü oldu.

Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşenur Köksal Bölge birincisi olarak 11 Eylül 2022 tarihinde Muğla'da yapılacak olan Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandı. Yarışmada dereceye girenlere jüri heyetince ödüllerinin verilmesi sonrası çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.