“Laikliği, Cumhuriyeti ve Parlamenter Sistemi Korumalıyız”

“Başkomutanlık Meydan Muharebesi,Kurtuluş Savaşı Mücadelesinin Altın Madalyasıdır”

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “milletin egemenliğine ve bağımsız bütünlüğüne gölge düşürecek tüm girişimlerin, hain planların ve sinsi ihanetlerin nasıl sonuçlandığını ve vatanını seven milletimizin nasıl destanlar yazdığını Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihine bakan herkes görecek ve ders çıkartacaktır” dedi.

Tıglı"Giresunlular tarafından kurulan ve 5 bin civarında olduğu ifade edilen şanlı 42ve 47’nci AlaylarıSakarya’dan, Dumlupınar’a Haymana’dan, Polatlı’ya veAfyonkarahisarİscehisar Dede Sivri Tepesi'ne kadar her cephede savaşan dedelerimizin bize bıraktığı en güzel miras kahramanlık destanları, inançları ve hatıraları olmuştur. Bu bölgelerde yer alan Giresun Şehitlikleri de bu gururlu tarihin şahididir diye sözlerine devam eden Tığlı,99 yıl önce kanla, gözyaşıyla, inançlave acıyla yazılan bu destanların onurunu, gururunu ve sevincini bugün aynı coşkuyla yüreğimizde hissediyoruz” dedi.

Milletvekili Tığlı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 4 Ekim 1922 tarihinde Mecliste söylediği “Milletimiz tarafından her köşesini kurtarmak için seve seve can verilmiş ve çocuklarımızın kanıyla sulanmış olan yurdumuzun ufkunda artık barışın tatlı güneşi gecikmeyecektir” sözünü hatırlattı ve “Cumhuriyetimizin ne kadar zor şartlar altında kurulduğuortada. Onun için her ne pahasına olursa olsun Cumhuriyeti ve Cumhuriyet kazanımlarını, laikliği, çağdaş hukuk kurallarını, adaleti, demokrasiyi, güçler ayrılığı ilkesini ve milletin iradesi ile oluşan çağdaş parlamenter yönetim sistemini mutlaka korumalıyız” değerlendirmesini yaptı.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Necati Tığlı;“Ya İstiklal Ya Ölüm diyerek yola çıkan bir milletin vatanının işgal edilemeyeceğinin tüm dünyaya ilan edildiği bu büyük zaferin,99’ncu yıl dönümünde, başta ebedi BaşkomutanMustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, saygı ve minnetle anıyor,30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutluyorum” diyerek açıklamasına son verdi.