“Ligden Çekilmemiz Söz Konusu Değil”

3.Lig’de mücadele eden temsilcimiz Amber Çay Eynesil Belediyespor kongre kararı aldı.

 

Yeni sezonda temsilcimiz Amber Çay Belediyespor’un geleceğinin görüşüldüğü bilgilendirme toplantısı yapan Amber Çay Eynesil Belediyespor, ligden çekileceği haberlerini yalanlarken, Temmuz ayı içinde kongreye gidileceğini açıkladı.

 

Toplantıya Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, Amber Çay Eynesil Belediyespor Başkanı Nail Civil, kulüp yöneticileri Asım Kaya ve Talip Karadeniz’le Sportif Direktör Ali Ömür ile Eynesilliler katıldı.

 

“LİGDEN ÇEKİLECEĞİMİZ HABERLERİ ASILSIZ”

 

Yapılan bilgilendirme toplantısı hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Amber Çay Eynesil Belediyespor şu ifadelere yer verdi:

 

“Kulübümüz hakkında sosyal medyada "Ligden çekilecek"  bilgisiyle paylaşılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 2022-2023 sezonunda sizlerinde bildiği üzere profesyonel liglerde göğüs sponsoru olmayan tek kulüp olarak yalnız bırakılıp, tüm yükün belediye çatısı altına alınması ve bir elin parmağını geçmeyecek

 

gerçek Eynesil sevdalısı hemşerilerimizin sponsorluk destekleriyle bu sezonu tamamladık. Gelecek sezonun planlaması yapılırken Belediye Başkanımız Ahmet Latif Karadeniz'in sürekli olarak vurguladığı bu takıma sahip ve bu işe gönüllü kişilere takim yönetiminin verilebileceği tüm platformlarda duyurulmuş ancak kimse elini taşın altına koymamıştır. Kulübümüz bu doğrultuda Olağanüstün Genel Kurul kararı almış ve Temmuz ayında kongreye gitmeye karar vermiştir. Bu sürece kadar gelen tüm talepleri ve başvuruları bu işe ortak olmak isteyen tüm futbolseverleri   Giresun ve Eynesil'in adını tüm Türkiye'de  gururla taşınmasında bizlere güç katacak

 

paydaşları kongremize davet ediyoruz. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.”

 

TOPLANTIDA HANGİ GÜNDEM MADDELERİ VARDI?

 

*Kulübün 2022-2023 sezonunda toplam maliyeti ve gelecek sezon ön görülen yaklaşık maliyetler.

 

*Kulübün yönetimine talip olacak yeni yönetici arayışı ve kongre süreci.

 

*Karşılaştığımız ekonomik zorluklar ve kulübün manevi yalnızlığı.

 

*Eynesil adının Türkiye’de temsili ve Markalaşmanın önemi.

 

*Sponsorluklar ve zorluklardan Birlikte hareket yoluyla üstünden gelme yöntemi.

 

*Kulübün kesinlikle satılmayacağı veya satılamayacağı bilgisinin verilmesi.

 

*Başka bir EYNESİL olmadığı gerçeği. Murat Bayraktar