MHP’DEN “ ADIM ADIM 2023, İL İL ANADOLU” TOPLANTISI!...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "Dünyada yaşanan krizler sadece Türkiye'de yaşanıyor algısıyla siyaset yaparak insanlarımıza umutsuzluk aşılamak, kapkara bir Türkiye tablosu çizmek ülkemize yapılabilecek en büyük haksızlıktır." dedi.

Durmaz, Cumhuriyet Parkında gerçekleştirilen "Adım Adım 2023, İl İl Anadolu" temalı programda konuştu. Durmaz ve MHP heyeti program öncesi Vali Enver Ünlü’yü de makamında ziyaret etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatlarıyla Türkiye genelinde "Adım Adım 2023, İl İl Anadolu" temalı programların düzenlendiğini belirten Durmaz, "Geçmişten bugüne ülkemiz ne zaman kabuğunu kırmak istese, bölgesel güç olmak için kafasını kaldırmak istese içeriden ve dışarıdan çeşitli sorunlarla meşgul edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Durmaz, Türkiye'nin 40 yıla yakın terörle mücadele ettiğini, çok ağır bedeller ödendiğini vurgulayarak, bugün savunma sanayisindeki millileşme politikalarıyla terörün belinin kırıldığını, yok denecek seviyeye geldiğini söyledi.

Durmaz, koronavirüsün tüm dünyayı etkileyen ekonomik ve sosyal bir krize de dönüştüğüne dikkat çekti. Durmaz, Türkiye'nin tarihi bir eşikte olduğunu belirterek, "Ekonomi vasıtasıyla Türkiye'ye saldıranlara, dahası insanlarımızı faiz, kur, enflasyon sarmalına hapsetmek için uğraşanlara fırsat vermemek kalbi vatan ve millet sevgisiyle çarpan herkesin ortak sorumluluğudur. İnsanlarımızın ekonomik sıkıntılarını biliyoruz. Artan döviz kurlarından yakınmalarının farkındayız. Ancak takip edilen politikalar doğrudur ve inşallah Türkiye bu mücadeleden başarıyla çıkacaktır." diye konuştu. Durmaz, iç ve dış düşmanların Gezi olayları, 6-8 Ekim olayları, hendek terörü ve son olarak 15 Temmuz darbe girişimiyle ülkeyi yangın yerine çevirmek istediklerini belirtti. Cumhur İttifakı'nın 15 Temmuz gecesi tankların karşısında kurulduğunu aktaran Durmaz, "Ülkemizi terörle yıldıramayanların, kaos planlarıyla durduramayanların ekonomik operasyonlarla diz çöktürmeye çalıştıkları ortadadır. Türkiye sokakta bulunmamıştır. Sokak aralarında cirit atan casus ve hainlere de teslim edilmeyecektir." ifadesini kullandı. Toplantıya, MYK üyeleri Ferhat Çakıroğlu, Volkan Dudu, Afşin Birben, Yavuz Tellioğlu ve Musa Küçük, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, MHP’nin Yağlıdere ve Duroğlu Belediye Başkanları ile MHP’li yöneticiler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.