O Arttık Bir Melek!...

Giresun’da yaşayan Nesibe ve Zekeriya Karavil çiftinin kız çocuğu Güneş bebek, SMA Tip 1 hastalığı ile mücadele ediyordu. Güneş bebeğin Amerika’da SMA tedavisinde kullanılan ZolgenSMA isimli ilacı alabilmesi için Giresun’da gönüllü vatandaşlar, iş insanları, bürokratlar, esnaflar ve ülkenin birçok yerinden hayırsever insanlar seferber olup tedavi için gereken tutarı toplamayı başarabilmişti.

Temmuz ayında ABD’nin Boston şehrine hareket eden Karavil ailesi, Güneş bebeğin tedavisinin tamamlanması üzerinde bir süre önce Türkiye’ye dönmüştü. Güneş bebek, fizik tedavi ve rutin kontrollerine devam ederken bağırsaklarında oluşan bir enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti.

Güneş bebeğin adına açılan sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bebeğimiz, canımızın parçası, mavi Güneş’imiz; SMA ile mücadelesinde ilacına kavuşmayı başarabilmiş nadir bebeklerdendi ve her şey çok yolunda giderken bağırsaklarında oluşan bir enfeksiyona daha fazla dayanamadı minicik bedeni. Güneş’imizin SMA’lı kardeşleri, kampanyaları devam eden ailelerimiz ve gönüllülerimiz sizler; asla vazgeçmeyin mücadeleden. Biliyoruz ve inanıyoruz; Güneş hepimize cennetten ışık olacak” denildi.

  Bizde goreleden haber-medya ailesi olarak merhume Güneş Karavil'e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun…