ÖĞRETMEN-YAZAR AVUKAT MEHMET İPEK OTOBİYOGRAFİK BİR ROMAN KALEME ALDI!...

Giresun Dergisi Genel Koordinatörü ve yazarı; öğretmen-yazar, Avukat Mehmet İpek Onun Gibisi Olmak adıyla bir roman yayınladı. Giresun ili Tirebolu ilçesi Işıklı köyünden olan ve İstanbul’da serbest avukatlık yapan Mehmet İpek yazdığı romanla yazarlar kervanına katıldı. Kitabının arka kapağında; günümüzde yaşanmışlık diye tanımlananların tümünün aslında adı konulmamış birer roman olduğunu, kâğıt üzerine yazılmamış olsa da her hayatın herkesin kendi belleğine kaydolmuş bir roman olduğunu ifade eden Mehmet İpek, yazdığı romanın içeriğini şöyle özetliyor:

“Aile efradımın ve özellikle sevgili torunlarımın teşviki ile kaleme aldığım otobiyografik roman ya da romanlaştırılmış otobiyografimde okuyucularımın kendisinden bir şeyler bulacağını umuyorum. Ve diyorum ki; Feleğin çemberi döne döne gider, ölümün kıyısında durursa her defasında ve azmedersen, onun gibisi olman için hiçbir engel kalmaz”

Trabzon Yatılı Erkek Öğretmen Okulu’ndan 1974 yılında mezun olduktan sonra Bingöl’ün Kiğı ilçesi Kabaoluk Köyü’nde mesleğe başlayan Mehmet İpek daha sonra kendi köyünde uzun süre öğretmenlik yaptı. 1984 yılında üniversite sınavlarına girdi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanmasıyla İstanbul’a tayin istedi. Beyoğlu ve Üsküdar’da öğretmenlik yaparken fakülteyi bitirerek serbest avukatlık yapmaya başladı. 1999 yılında öğretmenlikten emekli olan Mehmet İpek İstanbul Barosu’nda 30 yılını tamamlayarak “Meslekte 30 Yıl Onur Ödülüne” layık görüldü.

Romanı Arı Sanat Yayınevi’nden çıkan Mehmet İpek ortaokul ve lise yıllarında edebiyata ilgi duymaya başladı. Öğretmen okulunun yayın organı Horon Dergisi’nin editörlüğünü yaptı. 1986 yılında yayın hayatına başlayan Giresun Dergisi’nin 1990 yılından sonra Genel Koordinatörlüğünü sürdürdü ve aylık yazılar yazdı. İki yıl süreyle yerel bir TV kanalında açık oturum programları yönetti.

Öğretmen, avukat, yazar Mehmet İpek bütün bu birikimlerini Onun Gibisi Olmak adlı bir romanla okuyucularıyla paylaşarak Türk Edebiyatına katkı sağlayacak bir çalışmaya dönüştürdü.

Haber: Nihat ÖZTÜRK