ONLAR UYKUSUZ, BİZDE UYKUSUZ

 Görele İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin 12 usta öğreticisi, Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitim Merkezi tarafından gönderilen kumaşlardan yetişkin uyku tulumu dikiyor.

  Usta Öğreticilerden Makbule Öztürk, Görele Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri olarak depremzedeler için uyku tulumu dikimine başladıklarını söyledi.

Depremzedeler için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştıklarını belirten Öztürk, “Onlar orada üşürken, biz burada sıcak yatamıyoruz. Allah’ın izniyle hep birlikte yaraları sarmaya çalışacağız. Böyle bir acıyı inşallah bir daha yaşamayız” dedi. İlk etapta 50’ye yakın uyku tulumu dikildiğini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti: “İmkanlar ölçüsünde elimize kumaş geldikçe uyku tulumu dikimini yapacağız. Keşke onlar için elimizden gelenin en iyisini yapabilsek. Depremzedelerimize yardım edebildiğimiz için seviniyoruz. Onların acılarını paylaştığımız için mutluyuz ama acılarını gördüğümüz zamanda hüzünlüyüz. İnanın onlar belki uykusuz bizlerde onlarla uykusuz yaşıyoruz. Gerçekten tarifi mümkün olmayan bir acı. Rabbim hepimize bu günleri atlatmayı nasip etsin. Bizlere uyku tulumu yapmak için kumaş getirmek isteyen vatandaşlarımız Halk Eğitim Merkezimize ulaşabilirler. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” Usta öğreticilerden Elif Şengün ise, deprem bölgelerindeki depremzedeler için uyku tulumu dikimine başladıklarını belirterek, “İnşallah oradaki depremzedelerimize faydalı oluruz” dedi.