Parayı ‘DAL-ÇIK’A’’Gömmeyelim!...

Bilge, Dal- Çık için harcanacak paranın Güney Çevre Yolu projesi içinde yer alan Batlama ile Aksu arasındaki aks için harcanmasını önerdi. CHP İl Başkanı Bilge, amatör spor haftası nedeniyle düzenlenen törende Vali Enver Ünlü’nün ”Cumhurbaşkanını dünya lideri” olarak tanıtmasına da tepki gösterdi.

 

CHP Giresun İl Başkanı Fikri Bilge düzenlediği basın toplantısında, belediye meclisince onaylanan “Dal-çık” projesinin rantabl bir proje olmadığını ve Giresun'un ihtiyacını gidermeyeceğini söyledi.

 

Bilge, “Önceliğimiz güney çevre yolu olmalıdır. Dal-çık için harcanacak para güney çevre yolunun Batlama-Aksu arasında kalan aks için harcanması halinde çevre yolunun da startı verilmiş olacaktır. Bu konuda CHP olarak biz işbirliğine hazırız, gerekiyorsa oluşturulacak bir heyetle Ankara'ya gidebiliriz” dedi.

VALİ ÜNLÜ'NÜN SÖZLERİNE TEPKİ

 

 Fikri Bilge, amatör spor haftası etkinlikleri için düzenlenen törende konuşan Spor İl Müdürü Hasan Bulut ile Vali Enver Ünlü'nün de sözlerine tepki gösterdi.

 

Bilge, Spor İl Müdürü için ”Cumhurbaşkanının ifadesini müteakip kereler kullanmasına rağmen Mustafa Kemal Atatürk'ün adını bir kez dahi anmadı” dedi.

 

Bilge, Vali Enver Ünlü'nün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dünya lideri olarak tanıtmasına da tepki göstererek, “Anayasamızın hiçbir maddesinde yer almamasına rağmen Cumhurbaşkanını dünya lideri olarak tanıtmasını esefle kınıyorum” dedi.