PİRAZİZ’DE OKUL TAŞIMAYA TEPKİ!...

Giresun Valiliği, Piraziz Eren Ömer Hekim İlkokulu’nun depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tutulan raporlar ve karot incelemesinden sonra taşınması kararı aldı. Ancak karar ilçede tepki gördü. Çünkü okul, ilçede boş durumda olan okullar ve binalar varken mevut okuldan daha eski ve güvensiz bir bir binaya  üstlik de bir lisenin içindeki kız öğrenci pansiyonuna taşınıyor.

VELİLER TEPKİLİ: “ÇOCUKLARIMIZ RİSK ALTINDA”

Eren Ömer Hekim İlkokulundaki öğrencilerin İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde boş olan Kız Pansiyonunda eğitim hayatına devam edecek olmasından rahatsız olan bazı veliler okul önünde pankartlarla eylem yaptılar. Vali ve Milli Eğitim Müdürü’ne seslenen aileler kararın yeniden gözden geçirilmesini ve çocuklarının mağdur edilmemesini istediler.

İlkokul öğrencilerinin lise kampüsünde eğitim hayatına devam  etmesinin doğru bir karar olmadığını belirten veliler, çocuklarının daha eski yapıya taşınmalarının onları riske atmak olduğunu ifade ettiler.

BELEDİYE BAŞKANI, KAYMAKAM VE VALİYLE GÖRÜŞECEKLER

Öğrenci velileri burada yaptıkları açıklamada “Pazartesi sabah saat 09:0′ da belediye önünde toplanıp öncelikle Başkan Hüseyin Görgülüoğlu daha sonra da İlce Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakamla yapmayı planlıyoruz. Tüm arkadaşlarımızı bekliyoruz” dediler.

Öte yandan alınan bilgiye göre velilerin Giresun Valiliği’ne de gelerek seslerini duyuracakları ve taleplerini Vali Enver Ünlü’ye iletecekleri bildirildi.

Kaynak: Piraziz Ses