Sağlık emekçileri yaşamak ve yaşatmak istiyor!...

Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası adına basın bildirisini okuyan Şirin Karadurmuş şu ifadeleri kullandı ;”Cumartesi  gecesi, Giresun A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde, bu hastane de, bu acil serviste şiddete uğrayan arkadaşımıza hepinizin huzurunda bir kez daha geçmiş olsun diyoruz. Sağlıkta şiddet biz sağlık emekçilerinin en büyük sorunu olmuştur. Artık sen ben demeden, unvanına, mesleğine bakmadan, farklı adlar ve meslekler adı altında çalışsak da hepimizin sağlık emekçisi olduğu bilincine vararak, ortak olan sorunlarımıza ortak refleks göstererek tepki koymamızın zamanı geldi de geçiyor bile.. Bizlere şiddet uygulayanlar unvanlarımıza, mesleklerimize, sendikalarımıza bakmıyorlar. Bundan dolayıdır ki bizim de, biz sağlık emekçilerini bölüp parçalamaya yönelik söylem ve eylemde bulunanlara itibar etmeden ortaklaşa hareket etmemiz lazımdır.    

Sizlere az önce arkadaşımızın bu hastanede, bu acil serviste şiddete uğradığından bahsettim. Aynı zamanda bu hastane, bu acil benim de görev yaptığım yerdir ve A.İlhan Özdemir bakanlığında açıkladığı üzere Türkiye’de en yüksek vaka sayısına sahip iller arasında yer alan Giresun’da pandemi hastanesi olarak da hizmet vermektedir. Yani sağlık emekçisi arkadaşımıza saldıranlar, en zor anında buraya gelerek tıbbi yardım almak isteyenlerin öyle ya da böyle tedavi olma hakkına da saldırmışlardır. Bundan dolayı sağlık emekçilerine yönelik şiddete de en başta sağlık hakkı engellenen halkımızın karşı çıkması gerekmektedir. 

Talebimiz gayet basit ve de nettir. Sağlık emekçilerine yönelik şiddet olaylarında cezaların arttırılarak, tutuklamaların zorunlu hale getirilmesidir. Sağlık emekçilerinin sorunları basit ve de nettir. Tıpkı çözümlerinin de olduğu gibi. Sorunlarımız Sözlü ve fiziki şiddet, yanlış kurgulanmış yetersiz maaşlar, emekliliğe yansımayan ve düzensiz ve nerdeyse artık hiç olmayan ek ödemelerdir. Aşırı hasta yükü hariç istense diğerleri 1 günde çözülebilecek sorunlardır. Buradan sağlığı yönetenlere SES’leniyoruz. Biz sağlık emekçileri yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Sağlıkta şiddeti önleyecek etkin bir yasanın çıkarılması en öncelikli talebimizdir”