Sağlıkçılar Sokağa Döküldü!...

Sağlık Bakanlığının sadece doktorları ve diş hekimlerini kapsayacağını açıkladığı maaşlardaki iyileştirme diğer sağlık çalışanlarını sokağa döktü. Dün Giresun’da Sağlık Sen öncülüğündeki yaklaşık 500 sağlık çalışanı ayrımcılığı protesto ederek bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Sağlık çalışanları davul zurna eşliğinde oluşturdukları kortejle Debboy’dan Atatürk Meydanına yürüdüler. Atatürk Meydanında sağlıkçılar adına konuşan Sağlık Sen Başkanı Kerim Süral; “Hekimler adına yapılan düzenleme yerinde bir düzenlemedir. Dolayısıyla sonuna kadar destekliyoruz. Hatta çok geç kalmış bir düzenlemedir diyoruz.

Sağlık bakanlığı tarafından yapılan ve Hekiminden Hemşiresine, Teknikerinden Memuruna sağlık çalışanlarının tümünü kapsamayan bir düzenleme kadüktür. Hiç bir sağlık çalışanı bu düzenlemenin dışında tutulmamalıdır.

Sadece sağlık bakanlığı çalışanları değil aynı zamanda Üniversite hastanesinde çalışan öğretim üyeleri, araştırma görevlileri Aile hekimliği çalışanlarında bu düzenlemenin dışında tutulmuştur. Açıkçası bu durum sağlık çalışanları İçerisinde çok büyük bir infiale yol açmıştır. Değerli basın mensupları; şunun altını özellikle çiziyoruz; yetkili sendika olarak, biz zam yapılmasına asla karşı değiliz, olamayız da. Zamma karşı olmamız, sendikal kimliğimizi ve mücadelemizi inkar anlamına gelir. Biz zam üzerinden ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız. Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakarlıklarının, mücadelelerinin, gayretlerinin görmezden gelinmesine karşıyız. Bizim karşı olduğumuz bu. Herkesi Emek ve ekmek mücadelesine destek vermeye davet ediyoruz. Hep söylediğimiz gibi; çünkü sağlık ekip işidir, bu hizmeti sunan sağlık çalışanları da bir vücudun organları gibi bütündür.

Hemşireyi doktordan, doktoru teknikerden, teknikeri ambulans şoföründen ayrı görürseniz ve ona göre muamele ederseniz, bir yönüyle hepsine kötülük etmiş olursunuz. Dahası, bu şekilde davranarak sağlık sisteminin altını oymuş olursunuz” dedi.