SEFER İPTALLERİNİ GERİ İSTİYORUZ!...

Açıldığı günden itibaren uçuş rekorları kıran Ordu-Giresun Havaalanı siyasi ve bürokratik entrikalarla son yıllarda sefer iptalleri yaşıyor. Yurt içi ve yurt dışı seferleri tırpanlandı.

Ordu-Giresun Havaalanı’na gelmek isteyen yolcular Trabzon’a ve Samsun’a yönlendiriliyor. Ordulular ve Giresunlular, “Bu havaalanı neden yapıldı neden açıldı. Açıldıysa biz bu havaalanına neden inemiyoruz. Bunun bir izahı olmalı. Bu havaalanı çalışmayacaksa kapısına kilidi vuralım hiç olmaz kapalı deriz” diyerek öfke gösterdiler.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin: Biz İzmir’e, Adana’ya, Antalya’ya, Almanya’ya gitmek için Trabzon’a veya Samsun’a mı gideceğiz?

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu: Mevcut durum kabul edilebilecek gibi değil. Hiç olmazsa eski uçuşlar geri gelmeli.  

Almanya Yurtdışı Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şevket Avcı: Yolcu var talep var ama sefer yok. Gerçekten akıl alacak iş değil. 

Almanya Avrupa Giresun Dernekleri Federasyonu (AGDF) Başkanı Metin Çoban: Hangi oyunun kurbanı oluyoruz. Daha önceki senelerde var olan uçaklar bu sene neden yok?  

Ordu Sanayici İş İnsanları Derneği (ORDUSİAD) Başkanı Kadir Engin: En fazla havalimanından yararlanacağımız zamanda mağduriyet yaşıyoruz. Bu düzeltilmeli.

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek:  Bu sıkıntıyı yetkililer nasıl görmez ve neden önlem almaz. Çok acilen kaldırılan seferler yeniden konulmalı.

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara:  İzmir, Adana, Kıbrıs, Antalya, Almanya ve Arap ülkelerine bizim havalimanımızdan seferler vardı. Ne oldu da kaldırıldı.

Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın: İstanbul’a karşılıklı olarak 10’un üzerinde sefer düzenlediği zamanlara şahit oldu. Şimdi günde en fazla iki kez yapılıyor.

Giresun Kent Konseyi Başkanı Mürşit Gürel: Ordu-Giresun siyasileri artık bu işe ağırlığını koymalı. Eğer biz Trabzon ve Samsun’a gideceksek Ordu-Giresun Havalimanı niye var?

 

Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet: Lig başlıyor. Ordu-Giresun Havaalanı’nda (OGU) sefer sayıları hem bizi hem taraftarımızı mağdur etmemeli.

52 Orduspor Başkanı Şükrü Bodur: Hangi açıdan bakarsanız bakınız şu anki sefer sayıları çok kısıtlı. En azından eskisi gibi olmalı.

Orduspor 1967 Başkanı Savaş Şimşek: Biz de şehrin ve sporun sorun yaşamaması için herkes gibi sefer sayalarının artırılmasını talep ediyoruz.

Fatsa Belediyespor Başkanı Adem Bekar: Sefer sayısının artmasını beklerken azaldı. Her yer normale dönerken havaalanımız da anormallik olmamalı.

Ordu Üniversitesi Rektörü Ali Akdoğan: Üniversitemiz için şehir için kesinlikle havaalanımızda iptal edilen uçuşlar yerine konulmalı.

Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) Başkanı Sabri Çelebi: Sıkıntı gerçekten çok büyük. Biz sefer sayısının artmasını beklerken mevcut durumla şok yaşadık.

Giresun Dernekleri Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş: Yani insanlara hizmeti artıramıyorsanız bari kısmayın. Eski seferler yerine konulmalı.   orduolay