SIRADA KÜLTÜR EVİ VAR

Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF), Haymana’da bulunan şehitliğe kültürevi yapılması için girişim başlattı.
Ankara Haymana’da milli mücadele kahramanı, Yarbay Hüseyin Avni Alpaslan’ın mezar yerini tespit edilerek buraya adına uygun anıt ve şehitlik yapılmasının ardından şimdi de kültürevi yapılması için çalışma başlatıldı. TİRDEF’in eski başkanlarından Çınar Çetinkaya, yaptığı açıklamada, “Şehidimiz adına Haymana’da ‘Giresunlu Hüseyin Avni Alpaslan Kültürevi’ yapılması ile ilgili çalışmalar başlatılmış ve Haymana Belediyesinden arsa tahsisi alınmıştır. Bu arsaya kültürevi yapılması için yoğun bir formaliteler sonucu, Ankara TİRDEF’e gerekli izinleri vermiştir. Şimdi de bu kültürevinin yapım projeleri hazırlanmış, inşaat ruhsatı alımı için hazırlıklara başlanılmıştır” dedi. Çetinkaya, Haymana Belediyesinden inşaat ruhsatı alındığında TİRDEF Kültürevinin inşaatına hemen başlanacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Tirebolulu milli değerimiz Hüseyin Avni Alpaslan’ı hak ettiği konuma getirmek için emekleri geçen başta TİRDEF olmak üzere tüm kurum ve kişilere teşekkür ederiz.
Yine gecen hafta tarihi Tirebolu Lisesi binasının cephe ve bahçe aydınlatmalarının yapılmasını finanse ederek lisemizin gururla aydınlanmasına vesile olan TİRDEF Yönetimini ve yapılmasında emekleri olan Sedat Akyıldız, Osman Altay, Emin Uğur başta olmak üzere diğer tüm arkadaşları kutlarız.”