Sorularımız Cevap Bekliyor!...

CHP İl Genel Meclisi Üyesi ve Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, çalışmalarına yeniden başlayan İl Genel meclisinin ilk toplantısında kürsüden yaptığı konuşmada Meclis Başkanı Ahmet Şahin’e seslenerek, “1 yıl önce yaşanan ve 5’i asker 1 grayder operatörünün şehit olduğu Tirebolu Harşıt vadisindeki olayla ilgili yönettiğimiz sorular hala cevap bekliyor” dedi.

 

Yılmaz, “5 asker ve 1 operatörün ölümüne yol açan menfezlerin altının boşaltılmasının sorumluları kim yada kimler ve bunlarla ilgili bir soruşturma açıldı mı? Karayolları Bölge Müdürlüğünün ihmali ile ilgili soruşturma açıldı mı? DSİ 22. Bölge Müdürlüğünün yazdığı raporu sümen altı edenler  ve gereğini yapmayanlarla  ilgili soruşturma açıldı mı? Tüm bu konularla ilgili neden hala bir açıklama yapılmıyor.? CHP Grubu olarak, sonuç alana kadar bu soruları tekrar tekrar sormaya devam edeceğiz.” dedi.

 

 

 CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz konuşmasında, “Bu mecliste 3 kez sunumunu yaptığım,  2015 yılında proje çizim ihalesi yapılan 86 Km.”Tirebolu-Torul karayolu iyileştirme projesi”nin  yapım ihalesi başlatılmış olsaydı , Harşıt Vadisi çok sayıda tünel  ,viyadük ve köprü ile geçilmiş olacağı için, ulusal haber kanallarında gördüğümüzde yüreğimizi dağlayan  TIR ile bir Tankerin kafa kafaya çarpışması gibi ,yılda onlarca ölümlü kaza olmayacaktı. Yine canımızı yakan, Selde askerlerimizi ve operatörümüzü yitirmiş olmayacaktık. Keşke demekten başka söz bulamıyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Yılmaz, 25 yıl süreyle kurumun encümen müdürlüğünün yapan Selime Aydın’ın da görevden alınmasının açıklamaya muhtaç bir durum olduğunu belirterek, “Bu olayın  siyasetin idareye baskısı sonucu olduğunu ,ucunun  Haziran ayında, önceki  Genel  Sekreter  sn. Selçuk Aslan  zamanında  dereden  kaçak çakıl çeken 2 firmaya ceza verilmesi  ile ilgili ,3 AKP’li  üyenin karşı oy verdiği ,buna rağmen ceza veren encümen kararına dayandığını çok iyi  görebiliyoruz. Bu kritik oylamada ceza verilen firmanın birisinin AKP Milletvekili sn. Cemal Öztürk’ün akrabası olduğu ve eski Genel Sekreterin de bu olay yüzünden istifa  ettiği ulusal basına da konu olmuştu.  Bundan sonra  kritik oylamalarda dengeyi siyaset lehine çevirebildiniz mi? Göreceğiz ve takip edeceğiz artık. Bakalım bu cezalar iptal ettirilebilecek mi yeni  Encümene” dedi.