Tirebolu Anadolu Lisesi, Makedonya’da!...

Yürütmekte olduğu Erasmus Projesiyle ilçemizin adını tüm dünyaya duyuran ve geçtiğimiz günlerde yabancı konuklarına ev sahipliği yapan Tirebolu Anadolu Lisesi, söz konusu projenin ikinci ayağı için Osmanlı diyarı Makedonya’nın Üsküp kentine gitti.

Makedonya ziyaretiyle proje ortaklarıyla başarıyla yürüttüğü çalışmalarına orada bir yenisini daha ekleyecek olan Tirebolu Anadolu Lisesi Ekibinde 3 öğretmen ve 6’da öğrenci bulunuyor. Okulun Proje Koordinatörleri Mustafa Oruç ve Gamze Zambak Ekiz ile Müdür Yardımcısı Hasan Alp nezaretinde Makedonya’ya giden 6 kişilik öğrenci grubu, orada proje ortağı olan ülkelerin ekipleriyle bir araya gelerek; kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi, Tirebolu’nun yöresel özellik ve güzelliklerini aktaracak.

Bölgemizde ve ilçemizde Erasmus Sınıfı olan tek okul Anadolu Lisesi, söz konusu proje kapsamında Mart ayı sonunda Tirebolu’da proje ortaklarına yeniden ev sahipliği yapacak olup, bir haftalık süreyle gidilen Makedonya’dan hafta sonu Tirebolu’ya dönecek.tireboluekspress