Tirebolu Kent Müzesi açıldı!

Müzenin açılışına İlçe Kaymakamı Dr. Muhammed Lütfi Kotan ile Belediye Başkanı Burhan Takır ve çok sayıda davetli katıldı.

Tirebolu’nun binlerce yıllık uygarlıklarından süzülüp gelen kültür mirasının izlerini ve değerlerini, geçmişin birikimlerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla ilçenin Yeniköy Mahallesi’nde Hekimoğlu Ailesine ait tarihi binada açılışı gerçekleşen Kent Müzesi için yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimine geçildi. Müzenin açılışında ilk konuşmayı yapan bina sahibi Kadir Hekimoğlu, bu eseri Tirebolu’ya kazandıranlara teşekkür ederek, müzenin ilçeye hayırlı-uğurlu olmasını diledi. Daha sonra kürsüye davet edilen Tirebolu Belediyesi Sanat Tarihçisi ve Müze Sorumlusu Savaş Odabaş, müzelerin öneminden bahsederek, bu tür eserlerin şehirlerin kültür miraslarını yansıtan en önemli değerler olduğunu dile getirdi.

Kent Müzesi’nin ilçeye kazandırılmasına katkısı olan herkese teşekkürlerini sunan ve tarihi binayı kendilerine 10 yıllığına kiralayan Hekimoğlu Ailesine de şükranlarını ileten Belediye Başkanı Takır” Tirebolu Belediyesi Kadir Aga Kent Müzemizin açılışını gerçekleştirdik. Buradan öncelikle müze binamızı bizlere tesis eden Abdülkadir Hekimoğlu’na, müzenin yapımında baştan sona emeği olan tüm personelimize, açılışta bizleri katılımları ile onurlandıran herkese kalpten teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemize değer katması ümidi ile. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kadir Ağa Kent Müzesi’nin açılışında son konuşmayı yapan Kaymakam Kotan ise, Tirebolu’nun tarih ve kültür mirası yönünden yüksek potansiyele sahip bir ilçe olduğuna dikkat çekerek, “Bu potansiyellerin ortaya çıkarılması ve korunması gerekir. Bu tür tarihi eserlere sahip çıkılmalı, birikimler gelecek nesillere aktarılmalıdır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz müzenin ilçemize hayırlı-uğurlu olmasını diliyor ve bu özel eserin meydana gelmesinde katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Konuşmaların ardından müzenin resmi açılışı yapıldı. Davetlilerin müzeyi gezmesinden sonra Tirebolu Kaymakamı Kotan ve Belediye Başkanı Takır, bina sahibi Kadir Hekimoğlu’na birlikte Teşekkür Plaketi takdim ettiler goreleden haber-medya