Tirebolu Kovanpınar’da Bilim Fuarı!

İçinde bulunduğumuz pandemi şartları nedeniyle il genelinde sadece 3 okulun gerçekleştirdiği TÜBİTAK Bilim Fuarı, Tirebolu’da yalnız Kovanpınar Köyü Ortaokulu’nda gösterime sunuldu.

Tirebolu’da sadece Kovanpunar Ortaokulu’nda düzenlenen Bilim Fuarı’na; İlçe Kaymakamı Cevat Gün ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişleri, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Kovanpınarlı hemşerimiz Abdurrahman Demirel, Giresunspor Kulübü temsilcileri, İYİ Parti Tirebolu İlçe Başkanı Erdinç Bektaş, Zeliha Kanber , Gülden Akkkaya ,Yasemin Cendeoğlu  siyasi parti temsilcileri, ilçedeki daire amirleri, okul müdürleriyle çok sayıda davetli katıldı.

Köydeki okulun salonunda düzenlenen ve yoğun ilgi gören fuar, öğrencilerin davetlileri karşılamasıyla başladı. Ardından saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu. Toplam 19 projenin gösterime sunulduğu fuarın açılışını Tirebolu Kaymakamı Gün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz ve Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Demirel birlikte gerçekleştirdiler. Öğrencilerin sunumlarını yapmasından sonra sergiyi gezen katılımcılar, yapılan çalışmaları beğeniyle izlediler. İlçe Kaymakamı Gün, Kovanpınar Köyünde ortaokul öğrencilerinin hazırlamış olduğu projelerin çok güzel olduğunu belirterek, okul yöneticileriyle öğretmenleri ve öğrencileri tebrik edip, öğrencilere başarılar diledi.

Okul müdürü Mustafa Kayaş, pandemi koşullarına rağmen öğrencilerin rehber öğretmenler nezaretinde hazırladıkları projelerin gerçekten çok güzel olduğunu belirterek, bu fuarın ilçede sadece kendi okullarında düzenlenmiş olmasının, kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi ve projeleri hazırlayan öğretmenlerle öğrencilerine teşekkür ettiğini kaydetti.