Tirebolu Lisesi’ni Talan Etmişler !...

 CHP Giresun İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci, yıllardan bu yana kaderine terk edilen tarihi Tirebolu Lisesi binasının içerisine girince tüyler ürpertici manzara ile karşı karşıya kaldı.

 

Tarihi lise binasının içerisine girenler elektrik kablolarını bile söküp alıp götürmüşler. Kültür Varlıkları Anıtlar Kuruluna kayıtlı bir okul olan Tirebolu Lisesinin korunması için hiçbir tedbir alınmamış. Hırsızlar lisesinin kazan dairesini, kalorifer peteklerini, elektrik tesisat kablolarını, panoları, sınıflardaki akıllı tahtalara bilgisayarlara giden data kablolarını bile alıp götürmüşler.

 

 Meclis Üyesi Ömer Cebeci, gördüğü korkunç manzara sonrasında yaptığı açıklamada, “Çalınan malzemelerin bugün yerine yeniden yapım maliyeti 2 milyon liraya yakın.

 

Tirebolu’nun seçilmiş Yerel parlamenteri olarak Tirebolu’nun böyle bir Tarihi Değerine yetkililer tarafından sahip çıkılmamasını esefle kınıyorum birçok akademisyen, bürokrat, kaymakam, vali yetiştirmiş bir okulu böyle kaderine terk edilmesine devlet tarafından sahipsiz bırakılmasına çok üzüldüm Devletin Tarihi okuluna sahip çıkmasını nitelikli bir lise olarak acımasını talep ediyoruz.  Bu soygunla ilgili gereğinin yapılması hususunda savcıları, devlet yetkililerini Göreve çağırıyoruz.” dedi.