Tirebolu’da ‘Çevre Haftası’ Etkinliği!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ilan edilen ve 1-7 Haziran tarihleri arasında kutlanan “Türkiye Çevre Haftası” kapsamında,  Tirebolu’da da bir etkinlik düzenlendi ve 3 Haziran Cuma günü Belediye Plajı’nda gerçekleştirilen etkinlikte mıntıka temizliği yapıldı.

Tirebolu’da İlçe Kaymakamı Dr. Muhammed Lütfi Kotan’ın nezaretinde gerçekleştirilen etkinliğe; Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Tarakçı ile kurum amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Yurt çapında eş zamanlı olarak yapılan söz konusu etkinliğe katılanlar, 3 Haziran Cuma günü saat 15’de Belediye Plajı’nda bir araya gelerek, çöp toplama faaliyetinde bulundular. Belediye Plajı’nı baştan aşağı temizleyen katılımcılar, temiz çevrede yaşamanın önemine dikkat çekerlerken; etkinliğe katılan öğrenciler de ellerindeki dövizlerle etkinliğe destek oldular.

Tirebolu Belediye Plajı’nda gerçekleşen etkinlik sonunda bir konuşma yapan Kaymakam Kotan; doğal evrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması ve iklim değişikliği ile mücadele konularında çevre bilincinin arttırılması gerektiğini vurgulayıp, tüm katılımcılara teşekkür etti.tireboluekspress