Tirebolu’da Cumhuriyet, Yine Birinci!

Tirebolu’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ortaokullar arasında yapılan bu yılki Bilgi Yarışması’nda geçen yılın şampiyonu Cumhuriyet Ortaokulu, yine birinci oldu. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Kütükçü’nün nezaretinde Dumlupınar İlkokulu Salonunda 8 Mart Salı günü iki aşamalı olarak düzenlenen yarışma 10 okulun katılımıyla gerçekleşti. İlçe birincisi Cumhuriyet Ortaokulu’nu bu yılki yarışmada Hakan İnanç Sak, Sinem Asya Alemdaroğlu ile Elif Naz Tekin isimli öğrenciler temsil etti. Okul müdürü Kadir Hakan Gökçe, ilçe birincisi olan öğrencilerini kutlarken; bu öğrencileri söz konusu yarışmaya hazırlayan öğretmenler Habibe Ertürk Anlar, Yücel Eda Erun, Hüsamettin Bayram, Bekir Ünal, Sümeyye Telli Göktan ve Selda Yılmaz’a da teşekkür etti.

Tirebolu’daki Bilgi Yarışması’nın öğleden önce gerçekleşen ilk etabı kura ile çekilen 5’erli 2 grupta yapıldı. İlk etap sonunda A Grubunda Kazım Karabekir ile Fatih Sultan Mehmet; B Grubunda da Cumhuriyet Ortaokulu ile Şehit Binbaşı H. Avni Alparslan Ortaokulu ikinci turda yarışmaya hak kazandı. Öğleden sonra aynı salonda yapılan yarışmanın ikinci turunda sorulan 15 sorunun hepsine doğru cevap veren Cumhuriyet Ortaokulu, adını bir kez daha ilçe birinciliğine yazdırırken; Kazım Karabekir Ortaokulu ikinci, Şehit Binbaşı H. Avni Alparslan Ortaokulu üçüncü ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’da dördüncü sırayı aldı.

Tirebolu’nun merkez ve köylerinde bulunan 10 ortaokulun katıldığı Bilgi Yarışması’nda öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen Bilgileri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Genel Kültür ve Genel Yetenek dallarında toplam 15 soru soruldu. İkinci turda 4 okul arasında tüm sorulara doğru cevap veren Cumhuriyet Ortaokulu, böylece bir kez daha ilçe birincisi olarak Giresun’da 17 Mart’ta yapılacak il finalinde ilçemizi temsil etmeye hak kazandı. 

Bizde goreleden haber-medya ailesi olarak Tirebolu’da ortaokullar arasında yapılan bu yılki Bilgi Yarışması’nda birinci olan Cumhuriyet Ortaokulu’nu kutlar, Giresun’da 17 Mart’ta yapılacak il finalinde öğrencilerimize başarılar diliyoruz.    tireboluekspress