Tirebolu’da Fındık Hasadı Şenliği!

Yöremizde sahil kol bölgelerinde 12 Ağustos tarihi itibariyle başlayan 2023 yılı fındık hasadı dolayısıyla Tirebolu’da, Hasat Şenliği düzenlendi. İlçemizin Doğancı Köyünde 12 Ağustos Cumartesi günü düzenlenen şenliğe Giresun Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Tirebolu Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır ile bazı protokol üyeleri ve çok sayıda üretici katıldı.

Hasat mevsiminin başlaması dolayısıyla Doğancı Köyünde üreticilerle birlikte bahçeye giren Vali Yardımcısı Çavuş, Kaymakam Kotan ve Belediye Başkanı Takır, bellerine sepet takarak sembolik olarak fındık topladılar ve yeni sezonun bol ve bereketli olması dileğinde bulundular. Vali Yardımcısı Çavuş, Hasat Şöleni öncesinde yaptığı konuşmada, yeni hasat sezonunun tüm ülkemize ve bütün üreticilere hayırlı-uğurlu olması temennisinde bulunup, “Bugün Tirebolu ilçemizde başlattığımız 2023 yılı fındık hasat sezonu, üreticilerimiz için bol ve bereketli bir sezon olsun. Tüm üreticilerimizin ve vatandaşlarımızın kazasız-belasız bir hasat mevsimi geçirmelerini diliyorum” dedi.

Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır "İlçemiz ve bölgemizin en önemli değerlerinden bir tanesi olan fındık sezonunun başlangıcında Giresun Vali Yardımcımız Mehmet Fikret Çavuş, İlçe Kaymakamımız Dr. Muhammed Lütfi Kotan ve protokolümüzün değerli mensupları ile bir araya geldik.Bölgemizin temel geçim kaynağı olan fındığımızın kıymeti, bizler için olan değerini biliyoruz. Tüm hemşerilerime bolluk ve bereket içinde, kazasız belasız bir fındık sezonu diliyorum. Selam ve sevgilerimle"dedi.tireboluekspress