Tirebolu’da “Giresun” Şampiyon Oldu!...

 

 Tirebolu’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 4’ncüsü gerçekleşen Sokak Basketbolu Turnuvası’nda şampiyonluğa Giresun temsilcisi Orijinspor takımı ulaştı. 16 takımın katıldığı turnuvaya ilçe dışından da gelen ekipler olurken; büyük heyecana sahne olan maçlar Tirebolu Belediyesi’ne ait Barabut Parkı’ndaki basket sahasında oynandı.

Tirebolu Belediyesi’nin sponsorluğunda ve Sedat Takır’ın başkanlığındaki komitenin organizesinde gerçekleşen turnuva 3 gün sürdü. Turnuvanın ilk gününde organizasyona katılan 16 takım sahaya çıkarken; yenilen 8 takım takım elendi. Akşam saatlerinde oynanan maçların ikinci gününde galip takımlar ikinci kez sahaya çıkarlarken; yenilen 4 takım da turnuvaya veda etti. Turnuvanın yarı final ve final maçları 6 Ağustos Cuma akşamı oynandı. Yarı final maçları 4 takım arasında oynanırken; finalde Giresun temsilcisi Orijinspor ile Tirebolu temsilcisi Betonspor takımları karşı karşıya geldi. İlçe dışından 4 takımın ayrı bir renk kattığı turnuvaya Beşikdüzü (Trabzon) ile Giresun, Keşap ve Görele’den de takımlar katıldı.

Tirebolu Belediye Başkan Yardımcıları Atilla Aydın, Kazım Tarakçı ve Mustafa Şenel’in de izlediği turnuvanın final gününde ödül töreni de yapıldı. Büyük bir çekişmeye sahne olan final maçında ev sahibi konumunda olan rakibi Betonspor’u mağlup eden Giresun temsilcisi Orijinspor, birincilik kupasının sahibi oldu. Organizasyon Komitesi Başkanı Sedat Takır, yoğun ilgi gören turnuvanın gayet güzel geçtiğini belirterek, kendilerine sponsorluk yapan Belediye Başkanlığına teşekkür etti. Çok çekişmeli maçlara sahne olan turnuvada birinciliği Giresun temsilcisi Orijinspor alırken; Betonspor ikinci, Komite Başkanı Sedat Takır’ın takımı Takır Playstation üçüncü ve Atar Yemez’de dördüncü sırayı elde etti.

Tirebolu’daki turnuvanın final maçını oynayan Giresun temsilcisi Orijinspor, sahada Emirhan Şimşek, Ege Ekmen, Yağız Şahin, Şahin Kaçmaz ve Şafak Kaçmaz’dan kurulu kadrosuyla mücadele verirken; rakibi Betonspor’da, Baki Buğra Karaman, Kubilay Duman, Ceyhun Alaşalvar, Recai Bartu Halilbeyoğlu ve Ulaş Baran Bayrak’tan oluşan ekiple oynadı. Turnuva sonunda dereceye giren takımlara ödülleri Belediye Başkan Yardımcıları tarafından verilirken; Şarlıspor, turnuvanın en centilmen takımı seçildi ve Betonspor takımından Ceyhun Alaşalvar’da en fazla 3’lük atan oyuncu unvanını elde etti.

Bizde goreleden haber-medya ailesi olarak Tirebolu Belediyesi’nin sponsorluğunda ilçede bu yıl 4’ncüsü düzenlenen Sokak Baskatbolu Turnuvası’nda şampiyon olan Giresun temsilcisi Orijinspor takımını ve dereceye giren sporcuları kutlar, başarılar dileriz. tireboluekspress