Tirebolu’da ‘İkili Eğitim’ Sıkıntısı!...

Yeni Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte ilçemiz Tirebolu’da iki okulda ikili eğitim sıkıntısı yaşanmaya başladı. İlçemizin Körliman Mahallesi’nde bulunan Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan İlk/Ortaokulu’na, çürük raporu verilmesi üzerine, bu okulun öğrencileri Demirci Mahallesi’ndeki Fatih Sultan Mehmet İlk/Ortaokulu’nda eğitim-öğretime başlamak zorunda kaldılar.

Her iki okulun velilerinin çoğunluğu, bu karara tepki gösterirlerken; Tirebolulu İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci, konuyu sosyal medya aracılığı ile Giresun Valisi Enver Ünlü’ye aktararak, pandemi süreci dolayısıyla sıkıntı yaratacak karar için çürük raporu verilen Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan İlk/Ortaokulu öğrencilerinin başka uygun bir okula nakledilmesini istedi.

Tirebolu’da Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan İlk/Ortaokulu’nda yeni dönem öncesi gün yüzüne çıkan durum nedeniyle böyle bir karar almak zorunda kaldıklarını bildiren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, söz konusu okulun öğrencilerinin mahalleye 900 metre mesafedeki Fatih Sultan Mehmet İlk/Ortaokulu’na güvenle gidip-gelmelerini sağlamak için Belediye Başkanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gerekli başvuruları yaptıklarını kaydettiler. Öte yandan, 6 Eylül Pazartesi sabahından itibaren ikili öğretime başlayan ev sahibi Fatih Sultan Mehmet’te 575 ve Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’da da 445 öğrencinin bulunduğu öğrenildi. tireboluekspress