Tirebolu’da İstiklal Marşı Yarışması!

Bu yıl 101’nci yılını kutlayacağımız “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” etkinlikleri kapsamında ilçemiz Tirebolu’da ilkokul ve ortaokullar arasında düzenlenen “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması”nda birinciler belli oldu. İlkokullarda birinciliği Dumlupınar İlkokulu’ndan Buğulem Su Gülaçtı ve ortaokullarda ise Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Yağmur Karakış adlı öğrenciler kazandı.

Tirebolu’da Dumlupınar İlkokulu Salonunda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Kütükçü’nün gözetiminde 16 ve 18 Şubat tarihlerinde yapılan yarışmada; ilkokullarda ev sahibi Dumlupınar’dan Buğulem Su Gülaçtı, ilçe birincisi olurken; Fatih Sultan Mehmet’ten Gülhanım Durkaya ikinci ve Şehit Binbaşı H. Avni Alparslan’dan Narin Nazlı Yavuz’da üçüncü sırayı elde etti. Ortaokullarda ise Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Yağmur Karakış ilk sırayı alırken; Kazım Karabekir Ortaokulu’ndan Ahmet Hüseyin Vuruşan ikinci ve Karakaya Ortaokulu’ndan Fatmagül Çakır’da üçüncü oldu.

Söz konusu yarışmada ilçe birincisi olan öğrencilerimizden Dumlupınar İlkokulu’ndan Buğulem Su Gülaçtı, 2 Mart Çarşamba günü ve Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Yağmur Karakış’da 3 Mart Perşembe günü Giresun’da yapılacak il finalinde ilçemizi temsil edecekler. İlçe birincisi öğrencilerimizi tebrik ediyor ve kendilerine il finalinde başarılar diliyoruz.  tireboluekspress