Tirebolu’da Tekne İmalatı Başladı!...

Tirebolu Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Fiber Tekne imalatına başlandığı bildirilirken, söz konusu deniz aracı için yöredeki balıkçılardan siparişler bekleniyor. Ramazan Bayramı’ndan sonra okulda Gemicilik Kursu da açılacağı kaydedilirken; bu kurs sayesinde öğrenciler hem işi öğrenecek ve hem de maddi kazanç elde edecekler.

Tirebolu Piri Reis MTAL Müdürü Deniz Aldemir, okullarına İstanbul Tuzla Safter Marin Tekne İmalatı Firması tarafından 4,5 metrelik fiber tekne kalıbı hediye edildiğini belirterek, ilçede tekne imalatına başladıklarını kaydetti. İlimizde ve ilçemizde bir ilk olan Fiber Tekne imalatı için yöremizdeki balıkçılardan  ve meraklılardan siparişler beklediklerini de ifade ederek, okulda bayramdan sonra da Gemicilik Kursu açılacağını ve söz konusu kursla ilgili başvuruları da almaya başladıklarını bildirdi.

Öte yandan, Proje Okulu kapsamına alınan Tirebolu Piri Reis MTAL’de, önümüzdeki yıldan itibaren sınavla öğrenci alımına başlanacağı duyuruldu. Bu arada, son yıllarda aktivitesini devamlı geliştiren ve gemici yetiştirme konusunda büyük aşama kaydeden Tirebolu Piri Reis MTAL’de, geleceğin gemicilerinin yetiştirilmesi yolunda önemli işlere imza atılacağı kaydedildi.    tireboluekspress