Tirebolu’daki İkili Eğitim Sorunu Çözüldü!...

Tirebolu’nun Yeniköy Mahallesi’nde bulunan ve yıllardır eğitim-öğretime kapılarını kapatan tarihi Tirebolu Lisesi’nin, yeniden eğitim camiasına kazandırılması için sürdürülen girişimler olumlu sonuç verdi ve bu okulun yeniden öğretime açılması için faaliyete geçildi.

Tirebolu’da 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı öncesinde ilçenin Körliman Mahallesi’nde bulunan Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan İlköğretim Okulu’na çürük raporu verilmesiyle ortaya çıkan ikili eğitim çıkmazına çare üretmek amacıyla Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan girişimler ve İlçe Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar sonucunda, tarihi Tirebolu Lisesi’nin devreye girmesine karar kılındı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Maarif Müfettişlerinin tutmuş olduğu raporlar sonucunda, Tirebolu’daki ikili eğitim sıkıntısını gidermek amacıyla, ilçenin Demirci Mahallesi’nde bulunan Anadolu Lisesi’nin, Tirebolu Lisesi’ne taşınmasına ve halen aynı mahalledeki Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu’nda ikili eğitim yapan Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan İlköğretim Okulu’nun da Anadolu Lisesi’ne geçici olarak aktarılmasına karar verildi.

Tirebolu’da alınan ve büyük memnuniyet yaratan kararlar doğrultusunda, tarihi Tirebolu Lisesi’nde gerekli tadilatlar yapılarak, bu okulun da yeniden eğitim camiasına kazandırılacağı kaydedilirken; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, tadilat işlemlerinin en kısa zamanda tamamlanarak, kısa bir süre içinde yeni alınan kararların uygulamaya konulacağını ifade ettiler. Öte yandan, Tirebolu’da eğitim-öğretimin aksamaması için Milli Eğitimce alınan tedbirler ve tarihi Tirebolu Lisesi’nin yeniden devreye girecek olması ilçede ve camiada büyük memnunluk yarattı. tireboluekspress