“TÜRK SAĞLIK-SEN ÇATISI ALTINDA KENETLENELİM”

Türk Sağlık Sen olarak olağan üstü bir mücadele sergileyen dün olduğu gibi bugün de yarın da haklı ve kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz” diyen Şube Başkanı Ekiz şunları kaydetti;

 

“ Ek zam başta olmak üzere diğer taleplerimizi tüm platformlarda ısrarla dile getirmeye devam edeceğiz. Reel anlamda bir artış için gerekli olan refah payımızın verilmesi için tüm gücümüzle gayret göstereceğiz. Tüm çalışanları kapsayacak  3600 ek gösterge düzenlemesi konusunda tüm çalışanların 4/B 4/C vekil kamu dışı çalışanların  kadroya geçirilmesi olmak üzere  temel taleplerimiz dile getirmeye kırmızı çizgilerimizi savunmaya öneri sunarak çözüm üretmeye devam edeceğiz. Biz çalışacağız, mücadele edeceğiz ve mutlaka kazanacağız. Türk Sağlık- Sen olarak sağlık çalışanları için maaşların makul ve kabul edilebilir bir adı vardır, oda maaşa zam şeklinde tek ödemedir.

 

“TEK ZAM TEK MAAŞ İSTİYORUZ”

 

Bize göre sabit ödeme performans döner sermaye hikayedir. Tek zam tek maaş istiyoruz. Bizi yönetenler güçten anlıyorsa gücümüzü birleştirelim. İşte size yer gösteriyorum. Gelin Türk Sağlık- Sen’e meselesi memur meselesi olan bütün sağlık çalışanları gelsin. Türk Sağlık Sen sağlık çalışanlarının yegane tek memur özel memur sendikasıdır. Sağlık çalışanlarına sesleniyorum; Bölük pörçük olmayın, amacı memur meselesi olmayan sendikalara itibar etmeyin. Memurun gücünü kadük göstermek isteyen art niyetli, gücünü nerden aldığı belli olmayan kiminle kimlerle görüştüğü belli olmayan Devletimizden ve Türk Milletinden beslenmeyen bazı sendikaların gücümüzü bölme girişimlerine günlerdir tanık oluyoruz. Bunların bir kısmı yandaş olup bir kısmının da beslendiği kaynak belli değildir. Bunların kamu çalışanlarının dertleri ile dertlenmesi mümkün değildir. Bunları iyi tanıyın sendikal hareketimizi provoke eden bu sahte sendikacıları iyi tanıyın ve bunlara prim vermeyin.”

 

“TÜRK SAĞLIK-SEN ÇATISI ALTINDA KENETLENELİM”

 

Hep birlikte tüm sağlık çalışanları olarak Türk Sağlık Sen çatısı altında birleşelim kenetlenelim” çağrısı yapan Ekiz, “Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi meselesinde ortak hareket edelim  ve haklarımızı gücümüzü birleştirerek alalım. Türk Sağlık Sen bugüne kadar sorumlu ve yapıcı sendikacılık anlayışı ile hareket etmiştir. Açıkça ifade ediyorum kimse bizim sağ duyumuzu sömürmeye kalkmasın, kim hangi dilden hangi yöntemden anlıyorsa bizde hepsi vardır. Biz kavga istemiyoruz, biz huzursuzluk istemiyoruz, biz anarşi istemiyoruz, biz devletimize ve Türk Milletine hizmet etmek için insanca emeğimizin alın terimizin ödenmesini yaşam hakkımızı istiyoruz” dedi.