" UCUZ FINDIK SATIŞI DERHAL DURDURULSUN"

TMO’nun kabuklu fındık satış kararına Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çakırmelikoğlu ile Giresun Ticaret Borsası Başkanı ve aynı zamanda Ulusal Fındık Konseyi Başkanı olan Bölük’ten tepki geldi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin depolarındaki fındığı 50 randıman esasına göre 58 TL’den satışa sunacağını açıklamasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Çakırmelikoğlu, “Fındık serbest piyasada 64-65 liradan alıcı bulurken, üreticiden 53-55 lira bandında fındık alan Toprak Mahsulleri Ofisi, 2021 fındığı için 58 TL, 2022 fındığı için 61 TL’den fındık satışı yapılacağını açıkladı. Bu kabul edilemez bir durumdur. Bu hatadan hemen dönülmesini bekliyoruz ve yetkilileri acilen göreve davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.
UFK: BU DURUMUN İZAHA İHTİYACI VARDIR
Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Hamza Bölük ise, TMO’nun kabuklu fındık satış kararının bir izahı olması gerektiğini kaydetti. Bölük, “ne oldu da 1 Şubat’ta daha piyasalar şekillenmeden satış kararı alındı. Velev ki ihtiyaç var, satalım dendi. Peki neden piyasalar 62-63 TL bandında fiyatlanırken, TMO tarafından 58-61 TL gibi bir fiyatla piyasa altında bir fiyat açıklandı. Bu durumun izaha ihtiyacı vardır” değerlendirmesinde bulundu.