Ülkemize bayram 31 Mart'ta gelmiş ülkemizin havası değişmiştir.

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu günlerin özlemi ile Hak, Hukuk ve Adaletin hakim olduğu  karnı tok, gönlü bol, yaşamayı seven, kucaklaşan bir Türkiye getirmesi dileğiyle 11 ayın Sultanı Mübarek Ramazan Bayramı dolaysıyla yapılan bayramlaşma törenine İl Başkanı Dr.Gökhan Şenyürek, Belediye Başkanı Hasbi Dede, İlçe Başkanı Nurettin Ertan Çakır, Belediye Meclis üyeleri, İl, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

 Bayramların sevinçlerin, dostlukların paylaşıldığı günler olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Görele İlçe Başkanı Nurettin Ertan Çakır“ Bütün yokluğa, yoksulluğa, hayat pahalılığına rağmen bu bayramı ayrı bir heyecanla karşılıyoruz. 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimleri Görele ile birlikte pek çok kentimizde bayram sevinci yaşamamıza neden oldu. Cumhuriyet Halk partisi, Derin yoksulluk ile boğuşan ve kalıcılaşan adaletsizlik karşısında umutlarını yitiren yurttaşlarımızın umudu olmuştur. Gençlerin, kadınların, çiftçilerin, çalışanların ve emeklilerin yarınlara umutla gülümseyerek bakmalarını sağlamıştır. Ülkemize bayram 31 Mart'ta gelmiş ülkemizin havası değişmiştir. Merkezi hükümetin yarattığı Yokluk ve yoksulluğu sosyal belediyecilik anlayışı ile birlikte aşacağız. Ülkemize Bayram sevinci yaşatan tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Daha güzel bir  Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Vatandaşımız yokluk ve yoksunlukla mücadele etmekten yoruldu. Türkiye’de gerçek anlamda bir bayram yaşanması için, büyük bir değişime ihtiyaç vardı. Halkımız da tercihini değişimden yana kullandı. Halkçı sosyal belediyecilik ile yoksul vatandaşımızın derdine derman, sofrasına aş olacağız. Şimdi umutları birlikte çoğaltacağız. Bayramları bayram tadında yaşamak için mücadelemiz sürecek. 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan Bayramı ve gelen günlerin güzel ülkemize umutlar ve güzellikler getirmesi dileği ile tüm ulusumuzun Göreleli hemşerilerimizin Bayramını kutluyor, gönüllerince bir bayram yaşamalarını temenni ediyorum” dedi.

Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissettiğimiz, manevi zenginliklerle dolu bir 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan Ayı’nı daha idrak ederek bayramı karşılamanın mutluluğunu yaşamaktayız diyen Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede” Bizleri 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan Bayramı'na kavuşturan Yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Sevgili Göreleliler rahmet, mağfiret ve ilahi affın zirveye ulaştığı, mübarek Ramazan Bayramı münasebetiyle, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Bolluk ve bereketin, huzur ve güvenin yaşandığı, rahmet, mağfiret ve cömertliğin zirveye ulaştığı, 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayını geride bırakarak, sevgimizi, umutlarımızı, kardeşlik ve dostluğumuzu paylaşma, toplum olarak kaynaşma ve dayanışma günü olan bayrama ulaşmanın huzur ve sevincini yaşamaktayız. Bayramlar, sosyal hayatımıza büyük katkı sağlayan çok önemli günlerdir. Zira akrabalar arasında ziyaretleşme ve kaynaşmalar zirveye ulaşır. Gönüller huzur ve sevinçle dolar. Bayram günleri, milli ve manevi değerlerimizi bütün güzellikleriyle hissettiğimiz, kırgınlık ve küskünlüğü bir kenara bırakarak barıştığımız müstesna günlerdir. Bu günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her anına yayabilmek, ortak hedefimiz olmalıdır. Bu günleri fırsat bilerek aramızdaki sevgi, merhamet, kardeşlik ve hoşgörü duygularını güçlendirmemiz bayramı gerçek anlamda idrak etmemizi sağlayacaktır. Bu mukaddes günlerde, Şehit Ailelerimizi, Şanlı Gazilerimizi, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı, hasta, yaşlı, yetim, öksüz ve kimsesiz kardeşlerimizi hatırlamalı, telefonla da olsa kendileriyle hemhâl olmalı, yalnız olmadıklarını onlara hissettirebilmek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan Bayramı vesilesiyle, milletimizin huzur içerisinde yaşaması ve vatanımızın bütünlüğü için görev yaparken hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, şehit ailelerimize, gazilerimize ve yakınlarına bir defa daha şükranlarımı ifade ediyorum. Saygıdeğer Görele Halkımız başta olmak üzere Aziz Milletimizin ve bütün İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutluyor; bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, Cenab-ı Hak’tan herkese sağlık ve esenlikler niyaz ediyorum” dedi goreleden haber-medya