ÜNLÜ BESTECİ ŞAİR AHMET KAÇAR’I ANDIK

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde düzenlenen programda ünlü besteci, Şair Ahmet Kaçar’ın hayatından kesitler sunularak, TRT repertuvarında bulunan bir çok eserlerinden bir kaçı seslendirildi.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, “Belediyemiz ve Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi ile yaptığımız protokolle ünlü besteci, Şair Ahmet Kaçar’a ait olan yeni bestenin yapılmasının gururunu ve onurunu yaşıyoruz” dedi.

Görele’nin ünlü besteci, Şair Ahmet Kaçar’ı unutmayacağını, ilçenin onun eserleriyle yaşayacağını belirten Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, “Göreleli ünlü şairimiz Ahmet Kaçar yaşarken sanatı sanat yapan bir ustayla hasbihal etmenin, onun dilinden ezgiler, nameler dinlemenin onurunu gururunu yaşadım. Ahmet Kaçar Görele için çok değerli bir insandı, değerli bir şahsiyetti. Çok büyük eserler bıraktı gitti. İnanın onu anlatmaya kelimeler yetmez. Bugün kendisi aramızda yok ama kendisi ve yaptığı sanatı, bıraktığı eserleri kalbimizde yaşıyor. Kayıt altına alınan hiçbir eser unutulmaz ve tarih içinde kaybolmaz. Bizde bu bilinçle beraber kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz. Ünlü şairimiz Ahmet Kaçar’a tekrardan Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Karasam Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Abbas Karaağaçlı ise, Görele’nin sanatını yaşatan, sanata önem veren, ilçenin kültürüne sahip çıkan bir Belediye Başkanına sahip olduğunu söyledi.

Program sonunda yazdıkları kitaplarında Ahmet Kaçar’ın hayatına ve eserlerine yer veren araştırmacı yazarlara plaket takdim edildi.