“Yaşasın 23 Nisan!”

Görele Cumhuriyet Meydan’ında düzenlenen ve Sayı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törene Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede, CHP Görele İlçe Başkanı Nurettin  Ertan Çakır, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Görele Başkan Vekili Mustafa Günay, CHP İl Genel Meclis Üyesi Semin Aydın, CHP Görele Kadın Kolları Başkanı Sevilay Çolak, CHP Görele Gençlik Kolları Başkanı Hurşit Dede, CHP Görele Belediye Meclis Üyeleri, CHP Görele Engelliler Komisyonu Başkanı Ünal Arslan, CHP Görele Bilişim Sorumlusu Serdar Kara, ADD Görele Şubesi yöneticileri ve partililer katıldı.

 Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede “23 Nisan, egemenliğin kayıtsız şartsız millete emanet edildiği gündür. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği Meclisimizin 104’inci kuruluş yıl dönümünde, CHP Görele İlçe Başkanlığı olarak Atamız'ın manevi huzurunda toplanarak geleneksel çelek sunma törenimizi gerçekleştirdik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi.

CHP Görele İlçe Başkanı Nurettin  Ertan Çakır” "Milli İradenin ülke yönetimine yansımasının 104. yılında, bizlere bu emaneti ve gururu miras bırakan, Ebedi Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurundayız. Büyük Liderimizin Aziz hatırası önünde saygıyla eğilirken, başta çocuklarımız olmak üzere, tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Bu Bayram gelecek güzel günlerin habercisi olsun. Zor günlerden çıkışımızın ışığı ve yeniden umudun yeşerdiği bu baharda, aydınlık güneşimiz olsun. Bugün, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin milletin iradesine teslim edildiği ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde Milli Mücadelede gösterdiği azim ve kararlılık, bugünkü mücadelemizin daha çağdaş bir Türkiye için ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağıdır.  Ulusal egemenlik, ulusun namusu ve şerefidir. 23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi değil, kurulma aşamasında olan genç cumhuriyetimizin demokrasiyle tanışması ve demokrasiye geçişin ilk adımıdır. Meclisimizin 104’inci kuruluş yılında, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakların bağımsızlığı için canını feda eden kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz. Ulusal egemenliğin anlamını bilen nesiller olarak “Yaşasın 23 Nisan!” diye haykırmaya devam edeceğiz” dedi goreleden haber-medya