“Yaşasın 23 Nisan!” diye haykırmaya devam edeceğiz!...

Cumhuriyetimizin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yılını kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Görele İlçe Başkanı Nurettin Ertan Çakır” Bundan 104 yıl önce esarete ve karanlığa mahkum edilmek istenen Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletçe elindeki tüm imkanları seferber ederek mücadele etmiş ve bağımsızlığına sahip çıkmıştır. Büyük Millet Meclisi'nin ülkenin dört bir yanından gelen temsilcilerin katılımıyla açılması, Anadolu’da başlatılan hareketin hedefine uzanan süreçte çok önemli bir kilometre taşıdır. Böylelikle, milli egemenlik temelinde bağımsızlık ışığı tüm yurda yayılmış, Meclisimizin çalışmaları, Milletimize, savaşı yürütenlere büyük moral ve güç vermiştir. Büyük Önder Atatürk; milletine olan saygısını devlet yönetiminde millet iradesini en üstün güç kabul ve ilan etmekle kalmamış bu milli onur gününün bayram olarak kutlanmasını istemiş ve bu bayramı Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyen var olmasının teminatı olan Türk Çocuklarına armağan etmiştir. Çocuklar, sevgi dolu yürekleri, önyargısız ve aydınlık bakışlarıyla yaşamımızı zenginleştiren, geleceğimizin güvencesi, en değerli varlıklarımızdır. Çocuklar, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Çocuklara çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir. Unutulmamalıdır ki, umudumuz, en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, büyük anlamlarla yüklüdür. 23 Nisan, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak düzlemde buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden bir bayramdır. Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin bayramını en içten duygularla kutluyorum. Ulusal egemenliğin anlamını bilen nesiller olarak “Yaşasın 23 Nisan!” diye haykırmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir saadet parıltısısınız. Memleke­ti asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunu­zu düşünerek ona göre çalışınız” dediği geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın içinde bulunduğumuz teknoloji çağında; Cumhuriyetimizin birikimiyle Dünya’nın bize sunduğu imkânlardan faydalanarak çağdaş bir eğitim ve öğrenim görerek yetişmeleri son derece önemlidir. Gençlerimizin ve çocuklarımızın tarihimize, kültürümüze, medeniyetimize ve değerlerimize sahip çıkarak sevgi, barış ve kardeşliğin hâkim olduğu bir dünyada, huzur, güven ve mutluluk içerisinde yetişmeleri en büyük sorumluluğumuz ve temennimizdir.

Meclisimizin 104’inci kuruluş yılında, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakların bağımsızlığı için canını feda eden kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz. Ulusal egemenliğin anlamını bilen nesiller olarak “Yaşasın 23 Nisan!” diye haykırmaya devam edeceğiz” dedi goreleden haber-medya